Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kivágnak több mint 7000 banki alkalmazottat a németek

Sümeghi Lóránt

2017.04.05. 10:28

A Commerzbank 7800 dolgozójától válik meg Németországban a tavaly bejelentett szerkezetátalakítási intézkedések részeként - közölte a Handelsblatt német pénzügyi lap.
BERLIN, 10:28

A Commerzbank 7800 dolgozójától válik meg Németországban a tavaly bejelentett szerkezetátalakítási intézkedések részeként – közölte a Handelsblatt német pénzügyi lap.

A második legnagyobb német pénzintézet már értesítette a szakszervezeteket az intézkedésről, ami a bank valamennyi területét érinti majd. A Commerzbank nem közölte, hogy mennyi idő alatt tervezi végrehajtani a létszámleépítést a mintegy 50 ezer fős cégnél, de korábbi hírek szerint négy év alatt.

Sok álláshelyet azért szüntetnek meg, mert számítógépek is el tudják látni azt a feladatot, amelyet eddig fizetett munkaerő végzett.

A több éves átstrukturálás költségeit egymilliárd euróra becsülik. A Commerzbank tavalyi adózott eredménye 279 millió euróra zsugorodott az egy évvel korábbi 1,1 milliárd euróról, részben a már megkezdett szerkezetátalakítási intézkedések hatására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére