Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nocsak: nem egyedi eset a Facebook letiltós játszmája

Forisek Ádám

2017.04.03. 11:58

A Facebooknál nem újdonság a cenzúra, gyakorlatilag egy az egyben a Twittert utánozza, ahonnan korábban Milo Yiannopoulost, most pedig egy újabb, Trumpot támogató személyt tiltottak ki.
CAMBRIDGE, 11:58

A Facebooknál nem újdonság a cenzúra, gyakorlatilag egy az egyben a Twittert utánozza, ahonnan korábban Milo Yiannopoulost, most pedig egy újabb, Trumpot támogató személyt tiltottak ki.

Az már ismeretes, hogy a Facebook, a multinacionális nagyvállalat miképpen viszonyul a szólásszabadsághoz és a vélemények szabadságához. Furcsa azonban, hogy nem csak a 888 volt szálka az oldal szemében: a tengerentúli konzervatívok ugyanígy megsínylik, hogy adott esetben saját politikai álláspontjuknak merészelnek hangot adni. Így járt többek között az alt right szőke ciklonja, Lauren Southern is.

Róla már korábban is írtunk.

Lauren egy Trump-támogató ismerősét a tavalyi évben tiltották le egy posztja miatt, amelyben többek között ez állt:

Trump nem a muszlimok ellen van. Trump az ISIS ellen van.”

Miután az eredeti posztban nem volt semmi homofób, szexista, rasszista tartalom, és a Facebook felhasználási feltételeit sem hágta át, Lauren a védelmébe vette letiltott ismerősét.

Az eredmény: 30 napra őt is kitiltották

A dolog érdekessége az, hogy a libertárius újságírónőnek visszaírt a Facebook egy munkatársa, azt mondva, hogy "emberi figyelmetlenség" miatt tiltották le Laurent.

Ez tehát azt jelenti, hogy a bejelentett tartalmakat a Facebooknál dolgozó moderátorok vizsgálják meg, és annak ellenére tiltották le a konzervatív újságírót, hogy a felhasználási feltételeket nem sértette meg. Illetve pontosabban fogalmazva: teljesen szubjektíven értelmezik a Facebooknál azt, hogy mi és ki maradhat az oldalon, és mi az, ami már túlságosan politikailag inkorrekt.

Progresszív liberális gondolkodásban tehát nincs hiány a Facebook esetében, és ebben ráadásul a Twitterrel is kezet foghat. Mit ad isten, onnan is egy Trumpot támogató humoristát tiltottak ki, és ez sem először történt. 

A személy "Pizza Party Ben" névre hallgatott, 70.000 követője volt az internetes oldalon. A Breitbart újságírójaként dolgozott korábban, egy e-mailjében úgy vélekedett, egy olyan posztjáért tiltották le az oldalról, melyben szarkasztikusan muszlimnak vallja magát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére