Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A londoni merényletet méltató dzsihadistákat kapcsoltak le a szerelmesek városában

Nagy Gábor

2017.03.30. 11:28

Dzsihadista csoportot számoltak fel Velencében. Az olasz hatóságok az akcióban három embert õrizetbe vettek.
VELENCE, 11:28

Dzsihadista csoportot számoltak fel Velencében. Az olasz hatóságok az akcióban három embert őrizetbe vettek, írja az MTI tudósítója.

Olasz lapinformációk szerint csütörtök hajnalban nagyszabású terrorellenes akciót hajtottak végre az olasz terrorelhárítók (Digos). Leginkább Velencében, de a közeli Mestrében és Trevisóban is tartottak házkutatást a hatóságok. A szerelem városában 10, a másik két településen 1-1 lakást kutattak át.

Úgy tudni, a művelet során őrizetbe vett három férfi koszovói származású, akik évek óta Olaszországban élnek, tartózkodási engedéllyel.

Állítólag egy negyedik, szintén koszovói állampolgárt is lekapcsoltak, őt azonban nem helyezték börtönbe, mivel még fiatalkorú.

Az eddig közölt adatok szerint a koszovói csoportot régóta megfigyelés alatt tartották: ismeretségi körüket éppúgy, mint internetes közösségi oldalaikat, és az általuk látogatott iszlamista központokat, imahelyeket is.

Az olasz hatóságok szerint radikalizálódott személyekről van szó. Sőt, állítólag a csoport tagjai a március 22-i londoni merényletet telefonhívásaikban lelkesen méltatták, és arról beszéltek, hogy valami hasonlót akarnak ők is elkövetni.

Meg nem erősített információk szerint célpontként a velencei Rialto hidat választották ki, amelyen naponta több ezren haladnak át, többségében turisták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére