Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jobboldali párt nyert Bulgáriában

Bokor Gábor

2017.03.26. 21:28

Az exit poll adatok szerint a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlõdéséért párt vezet a szavazatok 32,8 százalékával a vasárnapi elõrehozott parlamenti választásokon.
SZÓFIA, 21:28

Az exit poll adatok szerint a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt vezet a szavazatok 32,8 százalékával a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon.

Azután kellett választást tartani Bulgáriában, hogy novemberben Bojko Boriszov jobboldali miniszterelnök novemberben lemondott, miután az általa támogatott jelölt a tavaly őszi elnökválasztáson alulmaradt az ellenzéki szocialisták által támogatott, oroszbarát Rumen Radevvel szemben. 

2013 óta harmadszor kellett parlamenti választásokat kiírni. Január vége óta csak egy ügyvivő kormány van hivatalban, melynek Ognyan Gerdzsikov a vezetője. 

Az exit poll adatok szerint a vasárnap voksolások során az ellenzéki Bulgáriai Szocialista Párt végzett a második helyen, míg a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt szerezte a legtöbb szavazatot. A jobboldali párt a voksok 32,8 százalékával tudott győzedelmeskedni, míg a szocialisták alig több mint 28 százalékot szereztek. 

Minden jel szerint a bronzérmes az Egyesült Hazafiak nevű nacionalista csoport lesz, mely a voksok közel kilenc százalékát kapta. A TASZSZ orosz hírügynökség úgy tudja, hogy bekerül majd a parlamentbe a török kisebbség pártja, a Mozgalom a Jogokért és a Szabadságért (DPSz), az Akarat (Volja) és a Reformblokk is.

A részvételi arány magasabb volt, mint a korábbi választásokkor, azonban hivatalos adat csak hétfőn várható. Ha beigazolódnak a választóknak az urnától való távozáskor történő megkérdezésen alapuló eredmények, Bojko Boriszov korábbi miniszterelnök alakíthat harmadszor is kormányt.

(MTI) 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére