Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkelék lyukat beszélnek a hasunkba

Nagy Gábor

2017.03.25. 08:58

Ünnepi csúcsértekezletet tartanak az EU-tagországok vezetõi a Római Szerzõdés aláírásának 60. évfordulóján. Ennek kapcsán kérdezték Németország vezetõjét, Angela "wirschaffendas" Merkelt.
RÓMA, 08:58

Ünnepi csúcsértekezletet tartanak az EU-tagországok vezetői a Római Szerződés aláírásának 60. évfordulóján. Ennek kapcsán megkérdezték Németország vezetőjét, Angela "wirschaffendas" Merkelt is.

A német kancellár az olasz RAI 1-nek kifejtette:

"Az unió külső határainak megnyitásakor nem gondoltunk a határok megerősítésére. Az egységes uniós valuta bevezetésekor nem voltunk felkészülve egy válságra. Ezt azonban rendbe tesszük a bankszövetség és a stabilizációs mechanizmus segítségével. A fő az, hogy mindezt a szolidaritás jegyében kell megtenni."

Merkel próbálta megnyugtatni a közvéleményt, igyekezett azt hangsúlyozni, hogy komoly koncepcióval rendelkeznek az unió jövőjével kapcsolatban. Véleménye szerint Európa képes megtalálni az egységes választ a migrációs válságra akkor, ha mindenki megteszi a magáét, a lehetőségeit figyelembe véve.

Szavatolnunk kell (az ehhez szükséges feltételeket), hogy az emberek ne meneküljenek el (országaikból), meg kell oldanunk az olyan válságokat, mint a szíriai, és mindezt együttesen tegyük"

– mondta Merkel.

Szombaton uniós csúcs lesz Rómában. A hat alapító tagállam, Olaszország, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium és Luxemburg 60 évvel ezelőtt, március 25-én írta alá a Római Szerződést amellyel megalapították az Európai Unió elődszervezetét.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a tagországok vezetőinek írt meghívólevelében kiemelte:

Áttekintik az unió történelmét, a közösen elért eredményeket, a hatvan éve zajló integrációs folyamatot, valamint megvitatják a jövőre vonatkozó kilátásokat is.

A szombati ülésen a tervek szerint politikai nyilatkozatot fogadnak el, amelyben megerősítik az európai integrációs projekt létjogosultságát és felvázolják az elkövetkező évekre vonatkozó közös jövőképünket.

A nyilatkozatban, amelyet Donald Tusk és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Joseph Muscat máltai és Paolo Gentiloni olasz miniszterelnök készített elő, minden bizonnyal ígéretet tesznek arra, hogy az egységesség jegyében tovább erősítik a közös fellépést a kulcsfontosságú szakpolitikai területeken, hiszen ezzel az uniós polgárok javát szolgálják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére