Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb radikális iszlám csoportot tiltottak be Németországban

Bokor Gábor

2017.03.16. 11:58

A német hatóságok lekapcsolták az egyik legveszélyesebb iszlamista csoportot, akik összeköttetésben álltak a berlini merénylõvel, Anis Amrival is.
BERLIN, 11:58

A német hatóságok lekapcsolták az egyik legveszélyesebb iszlamista csoportot, akik összeköttetésben álltak a berlini merénylővel, Anis Amrival is.

A hét elején több rajtaütést is végrehajtott a német terrorelhárítás az ország számos pontján. Kedden az egyik legnagyobb radikális muszlim közösség, a hildesheimi iszlám kör rejtekhelyeire csaptak le az egyenruhások. Onnan nyolc embert tartóztattak le végül. Boris Pistorius, Alsó-Szászország belügyminisztere szerint a csoportot feloszlatták és betiltják.

A németországi szalafisták egyik legnagyobb szövetségét sikerült betiltanunk. A szervezet kapcsolatban állt Anis Amrival is, aki az Iszlám Állam nevében követte el a karácsony előtti berlini merényletet"

– mondta Pistorius.

Azonban nem Amri merénylete volt az első, amiben részt vett az iszlamista-banda, több más terrortámadás elősegítésében is részt vettek. Vezetőjüket, Ahmad Abdulaziz Abdullahot tavaly novemberben tartóztatta le a rendőrség. A férfit Németországban mindenki csak Abu Walaanak ismerte, aki az egyik legnagyobb ISIS-térítőnek számított az országban. Négy társával azért került Abdullah rács mögé, mert több tucat német radikálisnak tervezték meg a Szíriába és Irakba történő szöktetését.

A német hírszerzésnek már ősszel voltak olyan információi, miszerint Amri merényletet tervez Berlinben. A tunéziai származású férfit többször is látták, amint a most lekapcsolt illegális mecsetbe ment be. Az informátor azt mondta a rendőröknek, hogy csak teljes fegyverzetben menjenek be a most betiltott vallási helyre, annyira veszélyes épület az. A rendőrség később nem tett semmit, mivel úgy ítélték meg, hogy az informátor csak túloz.

A csoport egyik vezetője volt továbbá még az a Sven Lau, aki saría rendőrséget indított el több német városban, akik az Iszlám Állam radikális nézeteit próbálták meg ráerőltetni a német lakosokra. A hatóságok szerint Lau is Németországból igyekezett támogatni a terrorszervezetet, a térítések szakértőjeként tartották őt számon.

A berlini terrortámadás óta a rendőrök komoly erőkkel próbálják betiltani a radikális csoportokat, eddig több mint négyszáz rajtaütést hajtottak végre és több tucat szervezet működését tiltották be. Míg 2013-ban a hatóságok csak száz radikális iszlamistát tartottak számon, addig ez a szám az utóbbi években több mint 1500-ra emelkedett.

(Tagesspiegel)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére