Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így sivalkodik az UNICEF

Pörge Béla

2017.03.09. 21:58

Az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF a jogi határzár szigorításáról rendelkezõ új magyar törvény miatt aggódik.

Az UNICEF-nek, az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapjának (United Nations International Children's Emergency Fund) európai regionális igazgatója, Afshan Khan közleményében úgy fogalmazott, hogy a menedékkérők fogva tartása konténertáborokban bűntudatot kelt gyermekekben, ami egész életükre nyomot hagyhat bennük.

Khan egyúttal Áder János államfőhöz fordult, arra emlékeztetve, hogy minden gyermekkel mindenekelőtt gyermekként kell bánni, és kérte, gondoljon erre, mielőtt aláírja a törvényt.

Keddi döntésével az Országgyűlés kiegészítette a menedékjogi törvényt tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre vonatkozó eljárási szabályokkal. Így ilyen időszakban menedékjogi kérelmet alapesetben a menekültügyi hatóság előtt személyesen, kizárólag a határon lévő tranzitzónában lehet benyújtani, a menedékkérőnek pedig a kérelme jogerős elbírálásáig ott kell várakoznia. Ezt a helyet ez alatt az idő alatt csak kifelé – vagyis a most meglévő tranzitzónák esetében Szerbia felé – hagyhatja el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére