Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már most sivalkodnak a hitelminõsítõk Le Pen esetleges gyõzelme miatt

Pörge Béla

2017.03.04. 08:28

Megerõsítette Franciaország államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminõsítõ, de közölte, hogy felülvizsgálná a francia adósbesorolást, ha a közelgõ elnökválasztásokon Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front vezetõje gyõzne.
LONDON, 08:28

Megerősítette Franciaország államadós-osztályzatát pénteken a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő, de közölte, hogy felülvizsgálná a francia adósbesorolást, ha a közelgő elnökválasztásokon Marine Le Pen, a bevándorlásellenes Nemzeti Front vezetője győzne.

A Fitch elsőrendű "AA" szuverén osztályzatot tart érvényben Franciaországra, stabil kilátással. A besorolás megerősítéséhez fűzött, péntek éjjel Londonban ismertetett elemzésében a cég kiemelte, hogy várakozása szerint a hazai össztermékhez (GDP) mért francia államadósság-ráta jövőre 98 százalék közelében tetőzik. A Fitch szerint az ilyen magas adósságráta korlátozza Franciaország képességét a pénzügyi-gazdasági sokkok kezelésére.

A hitelminősítő úgy véli, a legutóbbi felmérések alapján valószínűtlen Marine Le Pen győzelme a közelgő kétfordulós elnökválasztáson. A hagyományos politikai berendezkedéssel szembeni ellenérzések globális fellángolása azonban növeli egy esetleges politikai sokk kockázatát Franciaországban – írja az MTI.

A hitelminősítő közölte: Marine Le Pen elnökválasztási győzelme esetén felülvizsgálná a francia államadós-besorolást, figyelembe véve, hogy egy ilyen választási eredmény megnövekedett gazdaságpolitikai bizonytalanságot és potenciális piaci kilengéseket okozna.

A francia államadós-kockázati mutatók is kezdik már jelezni a növekvő piaci aggályokat az elnökválasztások közeledtével.

A francia szuverén adóskockázati mérőszám továbbra is a világ legjobbjai közé tartozik, de romlási folyamatának mértéke és üteme a legfejlettebb ipari hatalmak csoportján belül kirívó – áll a Markit elemzésében.

A francia elnökválasztások első fordulóját április 23-án tartják, ekkor dől el, melyik két jelölt között választhatnak a franciák május 7-én, a második fordulóban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére