Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az iszlamisták köztünk járnak

Bokor Gábor

2017.03.03. 13:28

A legújabb felvételükön Belgium nagyvárosaiban járkálnak szabadon és arról beszélnek, hogy még mindig aktívak és bármikor készek arra, hogy terrortámadást hajtsanak végre.
BRÜSSZEL, 13:28

A legújabb felvételükön Belgium nagyvárosaiban járkálnak szabadon és arról beszélnek, hogy még mindig aktívak és bármikor készek arra, hogy terrortámadást hajtsanak végre.

Újabb videót osztott meg az Iszlám Állam európai fiókszervezete. Az amatőr kamerával készített felvételen a terrorista épp a fővárostól negyven kilométerre fekvő Antwerpen városában járja körbe az utcákat, közben pedig a terrorszervezet himnusza hallható. A fiatal iszlamisták a Telegram segítségével tették fel a közösségi oldalakra, ahol szélsebesen terjedni kezdett.

Ahmet Yayla, korábbi rendőrfőnök szerint a videóval azt akarják bizonygatni az iszlamisták, hogy még mindig aktívak a németalföldi országban és továbbra is tartani kell tőlük.

Az a videó üzenete, hogy köztünk vannak és támadni fognak. Ez egy egyértelmű fenyegetés, hiszen a korábbi támadások előtt is posztoltak hasonló videókat"

– fogalmazott Yayla.

Tavaly egyszer megpróbáltak terrortámadást végrehajtani az iszlamisták Antwerpenben, akkor közvetlenül a támadás előtt sikerült őket letartóztatni. A tervük az volt, hogy a vasútállomásra letesznek három robbanószerkezettel teli csomagot, amit idővel felrobbantanak. A március 22-i brüsszeli terrortámadás óta fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben Belgiumban, továbbra is rendszeresek a fenyegetések. 

Novemberben a 888 stábja is bejárta Brüsszel legveszélyesebb részeit. A riportot itt tudod megnézni.

Ahmet Yayla hosszú ideje követi az Iszlám Állam Telegram-oldalát, ahonnan több tízezer képet és videót töltött már le, valamint az üzeneteikbe is belelát.

Elmondása szerint a terroristák legfontosabb célja, hogy minél több, minél nagyobb támadásokat hajtsanak végre Európában. A nyugati országokat ősellenségnek tekintik, akik ellen minden erővel harcolni kell.

 

Egy nyugati országban elkövetett terrorakció többet ér mint tíz Szíriában és Irakban. Így működik a propagandájuk, csak így tudják az erejüket demonstrálni"

– mondta.

Az isztambuli Reina Club elleni támadás előtt a mostanival megegyező csatornán tett közzé egy hasonló videót a terrorszervezet. Azon a későbbi támadó, az üzbég állampolgár, Abdulkadir Masharipov látható. Akkor sokan úgy vélekedtek, hogy a felvétel hamis és meg van rendezve, ám később kiderült, hogy valódi fenyegetés volt. A támadásban 39 ember vesztette életét.

A szakértők szerint a Szíriában és Irakban egyre nagyobb területeket elvesztő terrorszervezet az ilyen és ehhez hasonló videókkal akarja demonstrálni, hogy még mindig erősek, még aggódni kell miattuk. A berlini merénylő, Anis Amri is posztolt magáról egy videót a támadást megelőzően. A mostani felvétel miatt Antwerpenben megemelték a biztonsági intézkedéseket.

Egyre többen tartanak attól, hogy a még több terrorista érkezhet Európába azután, hogy az milicistákat egyre több iraki és szíriai városból kiűzik.

(Express, Politico, Telegraaf)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére