Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2070-re az iszlám vallás lesz a legelterjedtebb

Bokor Gábor

2017.03.01. 15:28

A legújabb jelentések szerint alig több mint fél évszázad múlva a keresztények számát megelõzik majd az iszlámhívõk.
WASHINGTON, 15:28

A legújabb jelentések szerint alig több mint fél évszázad múlva a keresztények számát megelőzik majd az iszlámhívők.

A washingtoni Pew Research Center nevű szervezet szerint 2070-re már nem a kereszténység lesz a legnépszerűbb vallás a Földön, hanem lassan átveszi a helyét az iszlám hit. A kutatók szerint Európában és az Egyesült Államokban is egyre népszerűbb lesz a vallás, ami a migrációs válságnak is köszönhető.

A jelentésből kiderült, hogy 2070-re nagyjából ugyanannyi iszlám és keresztény fog élni, azonban 2100-ra már Allahban hisznek majd többen.

A szakértők megállapították, hogy a muszlimok sokkal több utódot hoznak létre, ami miatt rohamosan nő a számuk. 2010-ben 1,6 milliárd muszlim élt, ami a teljes népesség 23 százaléka. A hét évvel ezelőtti mérések bebizonyították, hogy a keresztények száma 2,2 milliárd fő, ami a teljes lakosság 31 százaléka.

Kimutatták azt is, hogy a muszlim nőknél a termékenységi ráta átlagosan 3,1, míg az összes többi vallást gyakorlóknál ez átlagosan 2,3.

Az Európát és az Egyesült Államokat sújtó migrációs válság csak tovább gyarapítja a két kontinensen élő muszlimok számát"

– áll a jelentésben.

A legtöbb muszlim jelenleg az ázsiai régióban él, legtöbbjük Indonéziában, Indiában, Pakisztánban, Iránban és Bangladesben. Az Egyesült Államokban közel 3,5 millióan vannak, ami 2050-re több mint két százalékkal emelkedhet.

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére