Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A néppárt támogatja Tuskot, Kaczynskiék viszont nem kérnek belõle

Nagy Gábor

2017.03.01. 08:28

Míg az Európai Néppárt (EPP) támogatja az Európai Tanács jelenlegi elnökének, Donald Tusknak az újrázását, addig Kaczynskiék már többször leszögezték: nem kérnek Tuskból.
BRÜSSZEL, 08:28

Míg az Európai Néppárt (EPP) támogatja az Európai Tanács jelenlegi elnökének, Donald Tusknak az újrázását, addig Kaczynskiék már többször leszögezték: nem kérnek Tuskból.

Joseph Daul, az EPP elnöke a Twitteren azt írta: Donald Tusk elkötelezettsége és kemény munkája továbbra is felbecsülhetetlen. Később, Siegfried Muresan, az EPP szóvivője azt mondta a Politicónak, hogy a pártelnök

az EPP egészének nevében nyilvánult meg, ideértve a néppárti állam- és kormányfők mindegyikét.”

Muresan szerint is figyelemre méltó munkát végzett a korábbi lengyel miniszterelnök, ez is alkalmassá teszi őt az újraválasztásra.

Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó lengyel Jog és Igazságosság párt (Pis) elnöke viszont az utóbbi hetekben többször is leszögezte, az ellenzéki Polgári Platformhoz (PO) tartozó Tusk nem számíthat Lengyelország támogatására.

Tusk 2014. december 1-től tölti be az Európai Tanács elnöki tisztségét, mandátuma 2017. május 31-ig szól. A tanács elnöki mandátuma két és fél évre szól, egyszer megújítható.

Az EPP jelenleg a kontinens legnagyobb pártcsaládja, a szervezetnek 40 országból 75 párt a tagja (köztük a PO is). A néppárt adja az Európai Bizottság és az Európai Tanács elnökét. A PiS viszont az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjának a tagja az uniós parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére