Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rettenetes kanyarójárvány van Romániában

Bokor Gábor

2017.02.26. 12:28

A Digi24 televízió szerint eddig 16-an haltak már meg Románia nyugati és délnyugati megyéiben terjedõ kanyarójárványban.
BUKAREST, 12:28

A Digi24 televízió szerint eddig 16-an haltak már meg Románia nyugati és délnyugati megyéiben terjedő kanyarójárványban. 

Közel egy éve tombol a kanyarójárvány Romániában. 2016 eleje óta 3109 megbetegedést diagnosztizáltak az országban, és ebben az időszakban tizenhatan vesztették életüket a betegség szövődményei miatt. A Digi24 információi szerint korábban átlagosan 7-8 kanyarós esetet jegyeztek évente. 

Az MTI szerint a legtöbb megbetegedés a Bánságban történt. Krassó-Szörény megyében 726, Arad megyében 617, Temes megyében 568 esetet jegyeztek, de Erdély belső megyéiben is sok a kanyarós beteg. Maros megyében 311, Beszterce-Naszódban 129 esetben állapították meg a kórt. 

Soron kívül elkezdtük oltani az egy évnél kisebb gyermekeket. A legtöbb áldozat ebből a korosztályból került ki. Meg kell állítani a járvány terjedését"

– fogalmazott Alexandru Rafila járványügyi szakértő.

Nemrég Belgiumban is megjelent a kanyaró, a helyi szakértők szerint a Romániából hurcolták be a vírust, mivel az első megbetegedést egy olyan embernél tapasztalták, aki korábban Romániában járt. 

Amíg nem sikerül egész Európában a beoltottság szintjét növelni, időről időre törvényszerűen meg fognak jelenni a mostanihoz hasonló járványok" 

– mondta Rafila.

A román egészségügyi minisztérium eközben kijelentette, hogy a felelőtlen oltásellenes kampány a hibás a járványért. A tárca szerint az ellenszer beadását 2014-ben kezdték tömegesen megtagadni Romániában egyes televíziós személyiségek és az ortodox egyházhoz közel álló alapítványok által indított ellenkampány hatására. 

A kitört járvány miatt a minisztérium lejjebb vitte az olthatóság alsó határát, így a már 9 hónapos csecsemők is beolthatóak. Eddig minimum egyéves korban kaphattak a gyerekek kanyaróellenes vakcinát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére