Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több ezer holttesttel töltöttek fel egy árkot

Bokor Gábor

2017.02.25. 21:28

Az Iszlám Állam újabb rettenetes dolgot mûvelt.
KHASFA, 21:28

Az Iszlám Állam újabb rettenetes dolgot művelt.

Az iraki hatóságok megtalálták minden idők legnagyobb tömegsírját az ország területén. Az eddigi adatok szerint az Iszlám Állam harcosai négyezer megcsonkított ember holttestét helyezték el a több száz méter mély víznyelőbe. 

A Daily Mail szerint az áldozatokat 2014-ben helyezték a lyukba azután, hogy a terrorszervezet elfoglalta, a víznyelőtől mindössze pár kilométerre lévő Moszult. Az áldozatok többsége a helyi rendőrség és katonaság tagjai voltak, akiket nem sokkal azután végezhettek ki a dzsihádisták, hogy lerohanták a várost. 

Az egyik helyi lakos beszámolója szerint az iszlamisták furgonokban és kisbuszokban vitték az elfogott embereket, akiket a víznyelő szélére térdeltettek, majd hátulról fejbe lőtték őket. Az ISIS tagjai később sódert és egyéb tárgyakat vittek a tömegsírra, hogy megpróbálják azt befedni. 

Az Origo szerint olyan is volt, hogy megkötözött és bekötött szemű jazidikkal telezsúfolt buszt borítottak az árokba. 

Az iraki kormányerők pénteken folytatták a hónapok óta ostromlott Moszul bombázását, a hírek szerint sikeresen bejutottak az város nyugati részébe, ám a város teljes felszabadítása még nagyon messze van. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére