Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa: jobb, ha ateisták vagyunk, mint ha álszent katolikusok lennénk

Kékes Viki

2017.02.24. 13:58

Sok katolikus él kettõs életet az egyházfõ szerint.
VATIKÁN, 13:58

Ismét felkavarta az indulatokat Ferenc pápa. A katolikus egyházfő azt nyilatkozta, hogy saját egyházának álszent tagjai jobban tennék, ha inkább az ateizmust választanák — írja a Daily Mail.

A pápa szerint sok katolikus él kettős életet. A katolikus egyházfő — a Vatikáni Rádió leirata szerint — azt mondta:

vannak, akik folyton arról beszélnek mennyire vallásosak, mindennap misére járnak, és ehhez vagy ahhoz a katolikus szövetséghez tartoznak. Ugyanezek az emberek arról is beszélhetnének, hogy nem élnek keresztényhez méltó életet, nem adnak megfelelő fizetést az alkalmazottaiknak, kihasználják az embereket, mocskos üzletet visznek, pénzt mosnak ... kettős életet élnek. Sok ilyen katolikus van és ez botrány. Õk jobban tennék, ha inkább ateisták lennének."

2013-as megválasztása óta a pápa gyakran kihangsúlyozta, hogy a katolikus papok és a világi hívők is a vallásuk tanítása szerint kellene, hogy éljenek. Rögtönzött prédikációban gyakran elítéli a gyermekeket szexuálisan zaklató papokat, akiket a "sátáni tömeggel" egyenértékűnek nevez. Arról is gyakran szót ejt, hogy a katolikusok jó embernek tekinthetnék azokat az ateistákat, akik jót cselekszenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére