Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botrányok borzolják a kedélyeket a francia elnökválasztási kampányban

888.hu

2017.02.21. 16:58

Miközben Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke ellátogatott Libanonba, a rendõrség házkutatást tartott a párt székházában, ugyanis a gyanú szerint az Európai Parlamenttõl kapott pénzen nem az európai ügyekkel foglalkozó alkalmazottakat vett fel.
NANTERRE, 14:28

Miközben Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke ellátogatott Libanonba, a rendőrség házkutatást tartott a párt székházában, ugyanis a gyanú szerint az Európai Parlamenttől kapott pénzen nem az európai ügyekkel foglalkozó alkalmazottakat vettek fel.

A házkutatás a Nemzeti Front Nanterre-i, a Párizzsal szomszédos Hauts-de-Seine megyében található főhadiszállását érintette. A házkutatás a legújabb fejlemény abban az ügyben, amelyben a vádak szerint Le Pen szabálytalanul foglalkoztatta több asszisztensét – írta a Breitbart.

Másodjára folyik házkutatás ugyanabban az irodában, méghozzá ugyanabban az ügyben. Mindez azt bizonyítja, hogy az első házkutatás sikertelen volt"

– adta hírül kedden a Nemzeti Front közleményében. Kiemelték: mindez azért van, mert Marine Le Pen egyre jobban teljesít az elnökjelöltek népszerűségi versenyében, különösen a második fordulóról szóló elemzésekben látszik ez a trend.

A francia elnökválasztási versenyben akkor rendeznek második fordulót, amennyiben az elsőben nem szerzi meg valaki a szavazatok abszolút többségét (50%+1) . Ez a sok induló miatt idén szinte kizárt. A második fordulóba a két legnépszerűbb jelölt juthat be, és az győz, aki több szavazatot kap.

Le Pen második fordulóbeli esélyei azután kezdtek javulni, hogy az elmúlt hetekben legfőbb riválisai, Francois Fillon és Emmanuel Macron is botrányokba keveredtek. Fillonnak azért főhet a feje, mert saját feleségét foglalkoztatta titkárnőként évtizedeken keresztül, mintegy félmillió euróért. Macronnak az a kijelentése borzolta fel a franciák kedélyét, hogy Algéria gyarmatosítása "emberiség elleni bűncselekmény" volt.

Az egész ügy abból pattant ki, hogy a vádak szerint Le Pen 41 500 eurót fizetett ki testőrének, Thierry Légier-nek, aki 2011 utolsó négy hónapjában asszisztensként segítette Európai Parlamenti munkáját. A vizsgálat szerint Légier nem lehetett az akkor EP-képviselő Le Pen asszisztense, mivel Párizsban lakott és nem Brüsszelben, Strasbourgban vagy Luxembourgban, ahol az EU irodái vannak.

A vádak szerint Le Pen akkor is szabálytalanul járt el, amikor franciaországi asszisztensének, Catherine Griset-nek közel 298 000 eurót fizetett ki munkadíjként 2010 decembere és 2016 decembere között.

Le Pen ezeket a pénzeket az EU-tól kapta arra, hogy EP-képviselői feladatait megfelelően el tudja látni, így az unió most 340 000 eurót követel vissza. Le Pen megtagadta az összeg visszafizetését. Jelenleg a pénzt részletekben vonják le Le Pen képviselői fizetéséből, havonta összesen 3000 eurót. Emellett befagyasztották minden kiadásának finanszírozását.

Az EU érvelése szerint Le Pen alkalmazottai nem EP-képviselői munkáját segítették, hanem főként franciaországi karrierjét igyekeztek segíteni.

Le Pen az üggyel kapcsolatban kiemelte, hogy az EU bizonyítékok nélkül hozott büntetőintézkedéseket. Az is érdekes, hogy az első házkutatást egy második követett.

A Nemzeti Front elnöke a házkutatás ideje alatt Libanonban tárgyalt az ország elnökével és miniszterelnökével. Az elmúlt napokban Le Pen kifejezte támogatását Bassár el-Asszád szíriai elnök felé, valamint tervbe vette, hogy találkozik szíriai keresztényekkel, akiket üldözött az Iszlám Állam.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére