Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyolországban betetõzött a multikulti

Pörge Béla

2017.02.18. 09:48

A spanyol labdarúgó-bajnokságban pénteken egy egészen érdekes rekordot állított be a Granada.

Először nézzük a száraz tényeket. A La Liga, azaz a spanyol bajnokság 23. fordulójában pénteken a kiesés elől menekülő Granada hazai pályán 4–1-re verte a középmezőnyben álló Betist.

A Granada kezdőcsapatában 11 különböző országból származó játékos volt, ezzel rekordot döntött az együttes. 1–1 spanyol, francia, nigériai, marokkói, kameruni, izlandi, mexikói, brazil, kolumbiai, uruguayi és ghánai kezdett. Emellett a Betisben a 4 spanyol és egy-egy brazil és francia játékos mellett 1–1 olasz, román, algériai, holland és dán focista volt a kezdőben.

Igen, ez azt jelenti, hogy két spanyol kiscsapat bajnoki meccsén 16 különböző nemzet játékosai alkották a kezdőt. Ez maga a multikulti!

Később egyébként 17-nél tetőzött ez a szám, amikor a paraguayi Sanabria is beállt a Betisbe. Lehetett volna 18 is, de a görög Kone a marokkói Gonzalezt váltotta a Granadában.

Érdekesség, hogy az ötödik Real Sociedad, amely egyedül több pontot szerzett, mint a Granada és a Betis, a legutóbbi meccsén három külföldivel állt ki. Többel nem is tudott volna, ugyanis a keretében három kivétellel csak spanyolok vannak.

Lehetséges, hogy a spanyol bajnokságban spanyol focistákkal többre menne a jelenleg utolsó előtti Granada, de ők tudják. (Jegyezzük meg, hogy a Granadától eltérően valóban sztárnak számító külföldiekkel operáló Real Madrid keretében is több spanyol található, nem is beszélve a Barcelonáról.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére