Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nap, amikor a bevándorlók sztrájkba léptek

888.hu

2017.02.17. 21:28

A libsik sivalkodása meghozta eredményét. A bevándorlók munkabeszüntetéssel reagáltak a hírre, amely szerint a felfüggesztett ideiglenes beutazási tilalmat átfogalmazva, Trump újra bevezetné azt. A terroristák és bûnözõk bejutásának megakadályozására hivatott elnöki rendeletet a liberális média "muszlim-kitiltásnak" minõsítette, és óriási cirkuszt rendezett miatta.
WASHINGTON, 21:28

A libsik sivalkodása meghozta eredményét. A bevándorlók munkabeszüntetéssel reagáltak a hírre, amely szerint a felfüggesztett ideiglenes beutazási tilalmat átfogalmazva, újra bevezetné Trump. A terroristák és bűnözők bejutásának megakadályozására hivatott elnöki rendeletet a liberális média "muszlim-kitiltásnak" minősítette, és óriási cirkuszt rendezett emiatt.

Az USA fővárosában csütörtökön zárva tartott a legtöbb étterem. Bevándorlók ezrei léptek sztrájkba, hogy így tiltakozzanak Donald Trump elnök bevándorlásellenes politikája és az ideiglenes beutazási rendelet megújítása ellen.

Az éttermek zárva tartása és a Trump elleni tüntetések összefüggnek, ugyanis a bevándorlók leginkább a vendéglátóipariban tudnak elhelyezkedni.

Az ideiglenes beutazási tilalom hét, többségében muszlimok lakta és terror sújtotta ország állampolgárainak az USA-ba való beutazását tiltja meg, ideiglenesen, meghatározott időpontig. A döntést több jogi testület is elkaszálta, így annak felfüggesztették végrehajtását. Minderre Trump reakciója az volt, hogy kijelentette: megújítja a rendeletet, ám az kevesebb embert fog érinteni, mint az eredeti.

A liberális sajtó egyből elnevezte a rendeletet muszlim kitiltási rendeletnek, és óriási sivalkodás indult meg az amerikai liberális sajtóban. Az elnök rendeletében főként olyan országokból tiltotta meg a beutazást, ahonnan korábbi terrorcselekmények elkövetői származnak, így például Iránból vagy Pakisztánból.

Több étterem a dolgozói iránti szolidaritásból tartott zárva, vagy kisebb kapacitáson működött.

Ilyen volt például a District Commons nevű étterem is, amelynek tulajdonosai is beálltak dolgozni, ám így is különleges étlapot nyomtattak csütörtökre, amelyen a szokásosnál jóval szűkebb volt a választék – írta a DW. A német lap szerint az étterem dolgozóinak több mint kétharmada bevándorló, amely arány nem mondható kirívónak ebben a szektorban.

John Hendrix, az étterem tulajdonosa kifejti azt is, hogy az étteremben dolgozó bevándorlók egy része fél attól, hogy visszatoloncolják hazájába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére