Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazaérkezett a veronai buszbaleset egyik súlyos sérültje

Tóth Dalma

2017.02.15. 17:28

Szerdán a budapesti Honvédkórházba szállították az olaszországi buszbaleset egyik Veronában ápolt sérültjét.

Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta, hogy a veronai buszbaleset egyik áldozatát légi úton Magyarországra szállították. A sérülttel nem sokkal három óra előtt érkezett meg a mentőautó a ferihegyi repülőtérről. Itthon a Honvédkórházban fogják ápolni.

Tamás Róbert, az intézmény orvos igazgatója elmondta, a 40 év körüli férfi állapota stabil, beszéltek vele, azonban súlyos égési sérülései vannak. Veronában már többször megműtötték, és itthon is több műtét vár majd rá. "Hosszú lesz a felépülése" – jegyezte meg az orvos igazgató.

A buszbaleset másik áldozatát továbbra is Olaszországban ápolják. A fejsérülés ellenére az állapota stabil, de továbbra is mesterséges kómában tartják. Tamás Róbert szerint a koponyasérülést szenvedett sérült hazaszállításáról jövő héten születhet döntés.

Az intézmény orvosigazgatója a korábban hazaérkezett sérültek állapotáról azt mondta, hogy főként égési sérüléseik vannak, de jó állapotban vannak, az eddigi műtétek sikerültek, de valószínűleg rájuk is további beavatkozások várnak.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten már elhagyhatták az intézményt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére