Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb merényletet hajtott végre az ISIS Moszulban

Bokor Gábor

2017.02.10. 18:39

Több mint egy tucat ember meghalt pénteken Kelet-Moszulban, mikor egy, a lakosok közt népszerû étteremben robbantottak.
MOSZUL, 18:39

Több mint egy tucat ember meghalt pénteken Kelet-Moszulban, amikor egy, a lakosok által kedvelt étteremben robbantottak.

Hatalmas robbanás történt a hónapok óta ostrom alatt lévő iraki nagyváros, Moszul keleti részén, a célpont egy nagy forgalmú étterem, valamint három katonai ellenőrzőpont volt. Később kiderült, hogy egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a 16 ember halálával járó merényletért az ISIS vállalta a felelősséget.

A helyi források szerint az áldozatok közül tízen civilek, hatan pedig a biztonsági erők tagjai voltak.
 
Az egyik pokolgépes merénylet a dzsihadistáktól korábban a kormányerők által visszafoglalt kelet-moszuli az-Zohúr kerület Szajidati adzs-Dzsamila nevű éttermében történt. Az iszlamista merénylő a testére szerelt robbanószerkezettel leült egy asztalhoz, majd mikor elég nagy tömeg került a közelébe, működésbe hozta azt –írja az MTI.
 

A kormányerők a kurdokkal kiegészülve októberben indított offenzívát az ISIS állásai ellen, azonban a kezdeti siker után Moszul kerületeinél megtorpantak, mert a dzsihadisták a belvárosban központosították erejüket, amit csak kis lépésekben tudnak áttörni.

Az elmúlt hónapban átmenetileg felfüggesztették a hadműveletet, mivel a kormányerők ellenőrzésük alá vonták a Tigris folyó által kettészelt város keleti felét.  A pénteki merénylet már nem az első volt azóta, hogy a kerületet visszafoglalták a kormányerők, december 22-én három, autóba rejtett pokolgép robbant Gogdzsali negyedben, legalább 23 életet követelve.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére