Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2017.02.07. 07:59

Új pert támogat vörösiszapügyben a kormány is; novemberre készülhet el a Gulag-obeliszk; Washington szerint Trump rendelete jogszerû. A nap legfontosabb hírei.
Új pert támogat vörösiszapügyben a kormány is

Majdnem minden elölről kezdődik a vörösiszapperben, a Győri Ítélőtábla ugyanis hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést. Első fokon mind a tizenöt vádlottat felmentette a bíróság, vagyis egészen mostanáig úgy tűnt, nem lesz felelőse a tíz halálos áldozattal járó katasztrófának. A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta, hogy a kormány az elsőfokú ítéletet felháborítónak tartotta, ezért örülnek, hogy azt hatályon kívül helyezte a másodfokú bíróság. A kormány szerint: az emberek számára sem volt elfogadható az az elsőfokú döntés, mely szerint nincsen felelőse Magyarország legnagyobb ipari katasztrófájának, amelyben tíz ember halt meg, több százan sérültek meg és veszítették el az otthonukat

Novemberre készülhet el a Gulag-obeliszk

A tervek szerint november végére készül el a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok emlékműve, amely Budapest V. kerületében, az Október 6. utca mellett kap helyet. A szobor a nyolcszázezer Gulag-Gupvi táborba hurcoltak mellett a rendszerváltoztatásig tartó szovjet diktatúra magyar áldozatainak is emléket állít, határokon innen és túl egyaránt. A fekete, gránitburkolatú obeliszk 451 millió forintból épül fel, amelybe a projektkoordináció, a hatósági díjak és előkészület költségei, valamint az avatóünnepség is beletartozik. Magyarul, angolul, németül és oroszul feltüntetik majd rajta a "A szovjet megszállás áldozatainak emlékére" feliratot.

Washington szerint Trump rendelete jogszerű

Az amerikai igazságügyi minisztérium hétfőn eljuttatta az illetékes fellebbviteli bírósághoz a szövetségi kormány fellebbezését, s abban "az elnöki hatalom jogszerű gyakorlásának" nevezte Donald Trump elnök tíz napja kiadott, azóta felfüggesztett rendeletét, amely beutazási tilalmat vezetett be hét, többségében muszlim lakosságú ország állampolgáraira vonatkozóan. A kormány beadványa szerint "elhibázott" és "eltúlzott mértékű" volt a seattle-i bíró döntése, hogy az Egyesült Államok teljes területére vonatkozóan felfüggesztette az elnöki rendelet hatályát. Egyelőre nem világos, hogy a törvényszék mikor hoz döntést az Egyesült Államok egészét izgalomban tartó ügyben, de a vesztes félnek lehetősége lesz a legfelső bíróságig elvinni az ügyet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére