Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Le Pen: visszaadjuk Franciaország szabadságát

Horváth József György

2017.02.04. 13:28

Kõkemény programmal jelentkezett Marine Le Pen. Elnökjelölti kampányát megkezdve azt ígérte a választóknak szombaton a jobboldali Nemzeti Front vezetõje, hogy megvédi õket a felgyorsult globalizációtól.
PÁRIZS, 13:28

Kőkemény programmal jelentkezett Marine Le Pen. Elnökjelölti kampányát megkezdve azt ígérte a választóknak szombaton a jobboldali Nemzeti Front vezetője, hogy megvédi őket a felgyorsult globalizációtól.

A közvélemény-kutatások szerint a szélsőjobboldali párt elnöke, a 48 éves Marine Le Pen az első helyen végezhet az elnökválasztás április 23-i első fordulójában, de a másodikban alulmarad, akár a szocialisták, akár a jobbközép, akár valamelyik független jelölt jut másodikként a döntő, második fordulóba. A francia elnökválasztások kimenetele azonban évtizedek óta megjósolhatatlan, és a Nemzeti Front reméli, hogy kétnapos lyoni rendezvényén, ahol Marine Le Pen ismerteti programját, sikerül meggyőzni a választókat.

"Száznegyvennégy pontjában" Le Pen megígérte, hogy Franciaország kilép az euróövezetből, megadóztatja a külföldiek munkaszerződését, csökkenti a nyugdíjkorhatárt, valamint a kisvállalatoknak a munkabérek utáni adója és a jövedelemadó csökkentése mellett megnövel bizonyos szociális juttatásokat.

A program értelmében szűkítenének egyes, minden franciaországi lakosnak járó jogokat, így az ingyenes oktatáshoz való jogot, amely a jövőben csak francia állampolgároknak járna, 15 ezer további rendőrt vennének fel, újabb börtönöket építenének, csökkentenék a bevándorlást és Párizs kilépne a NATO integrált parancsnokságából.

Programunk célja, hogy mindenekelőtt visszaadjuk Franciaország szabadságát és választási lehetőséget adjunk a népnek"

– áll a programnyilatkozat előszavában.

Megválasztása esetére Le Pen kilátásba helyzete, hogy haladéktalanul kérni fogja az Európai Unió átalakítását, amelynek szerinte a tagállamok szűk együttműködését kellene jelentenie, közös valuta és az emberek és áruk szabad mozgása nélkül. Ha ezt az uniós partnerek elutasítják, népszavazást ír ki az EU-ból való kilépéséről.

A választási programnyilatkozatban kevés makrogazdasági részlet szerepel, nem esik benne szó az államadósságról, és nem tér ki arra sem, hogyan fogja a Le Pen-kormány növelni a jóléti kiadásokat az adócsökkentéssel párhuzamosan – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére