Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Telefonbetyárkodott Nigel Farage Verhofstadttal

888.hu

2017.02.01. 10:28

A brit Függetlenségi Párt volt vezetõje és Európai Parlamenti képviselõje, Nigel Farage betelefonált az LBC rádió mûsorába kedden, ahol a hallgatók a volt belga miniszterelnöknek, Guy Verhofstadtnak tehettek fel kérdéseket.

A liberális Verhofstadt és a Farage közti ellentét régi időkre nyúlik vissza. A két politikus nagy szócsatákat vívott egymással az Európai Parlament hadszínterein. Verhofstadt egy alkalommal "az EU legnagyobb pénzpocsékolásának" nevezte Farage-t, aki unióellenes álláspontot képviselt világ életében – adta hírül az RT.

Egy dolgot mondok Verhofstadt úrnak: én segítettem a kampányt, amelynek eredményeként nem lesz fizetésem. Én voltam a pulyka, amely a karácsonyra szavazott. Szóval ne aggódjon, amint felállok a székemből, egyetlen pennyt sem fogok kapni az uniós fizetésemből"

– mondta Farage, amikor betelefonált a műsorba. (A pulyka tradicionális karácsonyi étel az angolszász területeken – szerk.).

Az LBC rádió műsorvezetője, Matt Frei azonban nem volt elégedett Farage válaszával. Frei arról kérdezte Farage-t, hogy nem érzi-e azt, hogy a fizetése pénzpocsékolás volna, hiszen többet telefonálgat hasonló műsorokba, mint amennyit Brüsszelben valaha is beszélt.

Ó nem. Nekem kellene Brüsszelből közvetítenem szerda esténként az LBC nevében, hogy oda vigyem a show-t, ahol én is vagyok"

– válaszolt Farage. Hozzátette, hogy azért beszélt keveset Brüsszelben, mivel egy EP-képviselő minden nap 300 eurónyi költőpénzt kap adómentesen és ez az uniós adófizetők zsebéből jön. Ám ezt csak személyesen lehet átvenni.

Minél kevesebbet vagyok ott, annál kevesebbe kerülök az adófizetőknek"

– mondta Farage.

Eközben a stúdióban ülő Verhofstadt csak a vállát vonogatta a képek tanúsága szerint. A volt belga miniszterelnök, aki jelenleg a Brexit-tárgyalások levezényléséért felelős, Amerikára terelte a szót.

Egy ember, így az amerikai elnök is, csak két lábon tud állni. Egyrészt kell neki egy amerikai láb, másrészt, azt hiszem, hogy kell neki egy európai láb. Az EU szétverése, a nacionalizmus újraélesztése Európában a legrosszabb, ami történhet velünk és a következő generációkkal"

– mondta Verhofstadt.

Farage válaszában kiemelte, hogy a nacionalizmus visszatérését az EU politikája okozza.

Zsúfolt munkanap

Farage nemcsak a rádióba telefonált be, hanem az ITV egyik műsorába is ellátogatott kedden.

A "Loose Women", azaz Laza csajok beszélgetős műsorban Saira Khan műsorvezető alaposan kritizálta Farage-t, amiért támogatja Trump ideiglenes beutazási korlátozásait. A műsorvezetőnő, aki maga is muszlim, attól tart, hogy ennek a politikának hosszú távon az lehet a következménye, hogy meg fogják támadni az utcán.

Sosem mondtam véleményt az iszlámról. Vannak muszlim ismerőseim, akik felemlegették, hogy bizonyos emberek máshogy néznek rájuk ebben az országban (Nagy-Britanniában – szerk.). De tőlünk nem tapasztalnak ilyet"

– utalt a pártjára Farage.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére