Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy német parlamenti képviselõt is érint az amerikai beutazási tilalom

888.hu

2017.01.29. 21:28

Trump döntése, amely szerint 7 ország állampolgárainak ideiglenesen megtiltják az USA-ba való beutazást, egy német parlamenti képviselõt is érint.
BERLIN, 20:58

Trump döntése, amely szerint 7 ország állampolgárainak ideiglenesen megtiltják az USA-ba való beutazást, egy német parlamenti képviselőt is érint.

Omid Nouripour német-iráni kettős állampolgár, a Zöld Párt parlamenti képviselője. Ráadásul a német parlament, a Bundestag német-amerikai baráti csoportjának elnökhelyettese.

Trump döntése értelmében a péntektől kezdve legalább 120 napig nem léphet amerikai földre, így nem képviselheti a német-amerikai barátságot az USA-ban – számolt be több német sajtóorgánum az esetről, ám kiderült, hogy ez nem igaz.

Nouripor ezen kívül még igazgatósági tagja az Atlantik-Brücke és a Német Atlanti Társaságnak, amelyek azon dolgoznak, hogy erősítsék a köteléket az USA és Németország között – írta a DW.

Nouripor 1975-ben született Iránban, majd 1988-ban érkezett Németországba szüleivel. 2002-től német állampolgár. A transzatlanti kapcsolatokért végzett munkája során eddig az USA 40 tagállamában járt.

Trump döntése összesen nagyjából 100 000 német állampolgárt érint.

Iránnal kapcsolatban érdekesség, hogy az iráni állampolgárságot nem lehet megszüntetni, az iráni jogrendszer nem ismer ilyen eljárást. Emellett az is érdekes, hogy amennyiben egy iráni férfinak külföldön gyermeke születik, akkor a gyermek is iráni állampolgárságot kap automatikusan – még akkor is, ha a gyermek sosem tette be a lábát Iránba.

Nouripor természetesen végighaknizta a német sajtót panaszaival, ám a német külügyminisztérium közlése szerint ő csak részlegesen érintett, ugyanis a képviselőnek diplomata útlevele van, amivel utazhat. Mindössze annyi hátrány érheti, hogy Trump rendeletének értelmében nincs diplomáciai mentessége, azaz például a hatóságok letartóztathatják, ha felmerül a gyanú vele szemben, hogy bűncselekményt követett el.

Nouripor vitatta Trump azon állítását, hogy nem a muszlimokat tiltották ki az USA-ból, ugyanis szerinte ebbe az irányba is elmehetnek az események. A képviselő hangsúlyozta, hogy most az a legfontosabb, hogy támogassák azokat, akik Trump ellen tüntetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére