Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek hivatalosan csak 300 veszélyes migránst fordítottak vissza tavaly

Kékes Viki

2017.01.29. 12:58

Sokan próbálták kihasználni Angela Merkel könnyelmû határpolitikáját.
BERLIN, 12:58

Riasztó adatokat közölt a Német Szövetségi Menekültügyi és Migrációs Hivatal. Németország tavaly 307, nemzetbiztonsági kockázatot jelentő személyt fordított vissza a határról. Sok, potenciálisan veszélyt jelentő migráns igyekezett kihasználni Angela Merkel túlzottan megengedő határpolitikáját — írja az Express.

2016-ban 20 000 illegális bevándorlót utasítottak el a német határnál. Január és augusztus között pedig 307 olyan migránst, akik kifejezetten  "veszélyt jelentettek a közrendre, a közbiztonságra, a közegészségre, vagy az Európai Unió egy vagy több tagállamára." A német hatóságok ezen felül további 244 olyan migránst fordítottak vissza a határon, akik annak ellenére próbáltak bejutni, hogy korábban már kiutasították őket. Olyan migránsokról van szó, akik a Schengeni Információs Rendszerben súlyos bűncselekmények elkövetőiként vannak regisztrálva.

A nyilvánosságra hozott adatokból az is kiderül, hogy a menedékkérők mindössze 40 százaléka tudott érvényes személyazonosító okmányt bemutatni a határon, miközben több ezren kíséreltek meg hamis iratokkal bejutni az országba. A hamisítványokat elsősorban arra használják, hogy elfedjék honnan érkeztek, vagy korábbi bűncselekményt akarnak így elrejteni, ezzel megakadályozva, hogy elutasítsák menedékkérelmüket.

A német hatóságok most már szigorítottak a korábbi, felelőtlen szabályokon: a határhoz érkező menedékkérőket lefényképezik és ujjlenyomatot is vesznek tőlük. Adataikat pedig egy központi információs rendszerben tárolják.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére