Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szélsõséges iszlamisták a liberálisok fegyverét használják a józan ész ellen

Horváth József György

2017.01.28. 20:08

Pascal Bruckner híres francia író, esszéi bejárták már az egész világot. Nemrég két francia szervezet feljelentette mert az író felelõssé tette õket egyik írásában a Charlie Hebdo ellen elkövetett terrortámadásért. Tanulságos történet következik.
PÁRIZS, 20:08

Pascal Bruckner híres francia író, esszéi bejárták már az egész világot. Nemrég két francia szervezet feljelentette mert az író felelőssé tette őket egyik írásában a Charlie Hebdo ellen elkövetett terrortámadásért.

Pascal Bruckner 1948-ban született Párizsban. Keserű méz című könyve az egész világon óriási siker volt, Roman Polanski is feldolgozta, a film szintén világsiker lett. Bruckner az utóbbi időben elsősorban esszéket ír, és sokat utazik arab országokba, mert hihetetlenül érdekli az iszlám világ. Politikával is foglalkozik, a Le Figaro néhány hete cikkezett, hogy Francois Fillon jobboldali elnökjelölt tanácsadói köréhez tartozik. Bruckner volt az első író, aki jóval a párizsi terrortámadások előtt arról írt, hogy egészen biztos benne, hogy hamarosan Franciaország területén is muszlim terrorakciók lesznek.

Bruckner vitatott írása szerint a két szervezet szélsőséges muszlimbarátsága és tulajdonképpen franciaellenessége is hozzájárult ahhoz, hogy muszlim terroristák meggyilkoltak nyolc újságírót a párizsi szerkesztőségben, két évvel ezelőtt. Brucknernek a bíróság előtt kellett védekeznie. Végül neki adtak igazat, felmentették.

Az ügyre válaszul, úgymond tanulságként az író legújabb esszéje a jövő héten fog megjelenni Franciaországban. Bruckner saját elmondása szerint új, Képzeletbeli rasszizmus című esszéjében a politikai korrektségből adódó eltévelyedésekről fog írni.

Buckner szerint az iszlámfóbia, iszlámgyűlölet kifejezése éppen az iszlamisták fegyvere, hogy így hallgattassák el a szélsőséges iszlám bírálóit. A vallás mögé bújnak, hogy így tegyék magukat bírálhatatlanná. (Konkrétan a liberálisok ezer éve "bevált" közhelyét használják: bírálod a liberálisokat? Akkor "fasiszta, náci homofób és antiszemita, stb" vagy! Tipikus...)

A szélsőséges iszlamistáknál sincs másképp: tehát aki bírálja a muszlimokat, arra azt mondják, hogy iszlámgyűlölő.

A politikai korrektség fogalmáról Brucknernek Tocqueville kifejezése jut eszébe, a „szelíd despotizmus". Az író szerint ezt a problémát már a kétezres évek elején a nagy francia filozófus, Alain Finkielkraut fogalmazta meg a legjobban:

az antirasszista ideológia leegyszerűsíti a valóságot az emberi jogok és a diszkriminizáció ellentétére, és ez kirekesztéshez vezet."

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére