Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Bertha László

2017.01.27. 07:59

Orbán: az EU nem képes betölteni vezetõ szerepét; Washington elkötelezett a NATO mellett; May elutasítja a "liberális intervenciót".
Orbán: az EU nem képes betölteni vezető szerepét

A magyar miniszterelnök szerint az Európai Uniónak a világ vezető hatalmának kellene lennie a népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét. Orbán Viktor szerint manapság az egyik legfőbb gond, hogy az EU intézményekből áll, a tagországok pedig csak azért léteznek, hogy támogassák tevékenységüket. Az EU azonban nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe.

Washington elkötelezett a NATO mellett

James Mattis amerikai védelmi miniszter telefonon arról tájékoztatta a német és a francia kollégáját csütörtökön, hogy Washington továbbra is elkötelezett a NATO mellett. A Pentagon közleménye szerint James Mattis nyomatékosan hangsúlyozta a német félnek, hogy „az Egyesült Államok tartósan elkötelezett a NATO mellett”.  A Pentagon vezetője telefonon egyeztetett az izraeli védelmi miniszterrel is, akinek az Egyesült Államok „Izrael biztonsága iránti tántoríthatatlan elkötelezettségét” emelte ki.

May elutasítja a "liberális intervenciót"

A brit miniszterelnök, Theresa May elutasította a „liberális intervenció” politikáját más országokban, de egyben felhívta a figyelmet Oroszország és Kína magabiztosságára. Az Egyesült Államokban tartózkodó May szerint elmúlt már az az idő, amikor az Egyesült Királyság és az USA más országokat rohant le, hogy ott „nemzetépítésbe” kezdjen. A brit kormányfő szerint országának és Donald Trump Amerikájának is az a küldetése, hogy ellenálljon a „Nyugat hanyatlásának”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére