Óriási kajákat dobott össze a magyar csapat
2017.01.24. 18:10
Az idei Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny lyoni világdöntőjére Széll Tamásék főfogásként Magyar téli erdővel (grillezett csirkecomb, szárny és belsőségek), homárral és erdei gombákkal, csirkemellmozaikkal ropogós csirkebőrrel, csirkezsír és roppanós tölgyfalevélkékkel, valamint folyami rákkal és paprikával, petrezselyemkrémmel és homárhabbal készültek. De vannak kötelezően vegán fogásaik is. Íme pár kép a kajákról:
A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtani a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést. A magyar csapatot minden eddiginél népesebb, több mint 300 fős szurkolói csapat kísérte el Lyonba.
Széll Tamásék szereplését a 2016-os kontinensdöntőn aratott győzelem miatt felfokozott várakozás övezi, de a magyar gasztronómia iránt is megnövekedett az érdeklődés. A versenynek otthont adó nemzetközi gasztronómiai vásár, a SIRHA területén felállított magyar standnál folyamatos volt az érdeklődés, itt a magyar borok mellett a magyar alapanyagokból készített fogásokat is kóstolhattak a látogatók – közölte a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.