Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Michelisz: idén bajnok lehetek

Nagy Gábor

2017.01.23. 14:05

A tehetséges pilóta a 2017-es idényben is gyári Hondával versenyez a túraautó-világbajnokságon (WTCC).

A Honda gyári csapata hétfőn bejelentette, 2017-ben három autóval indul neki a túraautó-világbajnokságnak, többek között a magyar pilótával. A 32 esztendős pilóta mellett a 40 éves portugál pilóta, Tiago Monteiro és a 43 esztendős japán, Micsigami Rjo indul Hondával. Utóbbi a brit Rob Huffot váltja.

A magyar versenyző idén nyolcadik szezonját kezdi a világbajnokságon, és a másodikat gyári pilótaként. 2010-ben a Zengő Motorsport színeiben mutatkozott be egy SEAT Leónnal, majd 2012-ben már BMW-vel megszerezte a privát bajnoki címet. Ezt 2015-ben egy TC1-es Honda Civickel megismételte – írja a hosszabbitas.hu. Norbi tavaly – első gyári hondás szezonjában – remek szezont futott, a dobogóról is csak azért maradt le, mert a szezon utolsó futamán egy igencsak vitatott szituációban Yvan Muller elengedte Michelisz csapattársát, Monteirót.

A magyar versenyző szerint 2016 volt pályafutása legjobb éve, a 2017-es szezonra pedig egy elég komoly célt tűzött ki maga elé:

Biztos vagyok benne, hogy olyan autóm lesz, és olyan csapat áll majd mögöttem idén, amely segíthet elérni a célomat, a világbajnoki címet. Úgy érzem, mostanra személyesen én is elértem azt a szintet, ami ahhoz kell, hogy ez valóra váljon”

– mondta a magyar pilóta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére