Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiderült: az ISIS-t szolgálja a Bécsben elfogott bevándorló

Tóth Dalma

2017.01.22. 15:58

Bevallotta a Bécsben õrizettbe vett 17 éves fiatal, hogy az Iszlám Állam tagja. Egy osztrák lap értesülései szerint a tinédzser merényletre készült Bécsben.
BÉCS, 15:58

Bevallotta a Bécsben őrizettbe vett 17 éves fiatal, hogy az Iszlám Állam tagja. Egy osztrák lap értesülései szerint a tinédzser merényletre készült Bécsben.

A fiatal férfit két napja terrorizmus gyanúja miatt vették őrizetbe Bécsben. A rendőrségi kihallgatáson bevallotta, hogy az ISIS követője – írja a Krone Zeitung.

A belügyminisztérium egyelőre nem erősítette meg az információt.

Az osztrák lap szerint a tinédzser az interneten annak járt utána, hogyan kell pokolgépet készíteni, és azon dolgozott, hogy összegyűjtse a robbanószerkezethez szükséges anyagokat. Vasárnap este eldől, hogy a gyanúsítottat vizsgálati fogságba helyezik-e. 

A tinédzsert pénteken fogta el a Cobra speciális egység Bécs Favoriten negyedében. A fiatal férfi egy albán radikális csoport tagja. Tervei között szerepelt, hogy január 15. és 30. között merényletet hajt végre az osztrák fővárosban. Egy metróban, vagy Bécs egy forgalmas területén akart robbantani. Az osztrák belügyminiszter, Wolfgang Sobotka még pénteki sajtótájékoztatóján közölte, hogy az őrizetbe vett férfi bevándorló vagy bevándorlók Ausztriában született gyereke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére