Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beszólt Obamának az orosz miniszterelnök

Kékes Viki

2017.01.20. 10:28

Dmitrij Medvegyev szerint a leköszönõ elnök tönkretette az orosz-amerikai kapcsolatokat.
MOSZKVA, 10:28

Dmitrij Medvegyev szerint a leköszönő elnök tönkretette az orosz-amerikai kapcsolatokat.

Dmitrij Medvegyev közösségi oldalán azt írta:

az Obama-adminisztráció tönkretette Oroszország és az Egyesült Államok kapcsolatát, amely több évtizedes mélyponton van. Ez volt a legnagyobb külpolitikai hiba, amelyre a történelem emlékezni fog."

Az egykori orosz elnök Obama második elnöki ciklusát is kritizálta. Medvegyev szerint a leköszönő elnök több lényeges kérdést figyelmen kívül hagyott elnöksége utolsó éveiben:

az Obama-adminisztráció totálisan szűk látókörű volt olyan fontos és bonyolult kérdésekben, mint amilyenek az orosz-amerikai kapcsolatok. Pedig nem szabad elfeledkezni róla, hogy a két ország viszonya — túlzás nélkül — alapvetően határozza meg a nagy nemzetközi kezdeményezések sorsát. Éppen ezért tudnunk kell, hogy közös a felelősségünk. Erre azonban az Obama-adminisztráció képtelen volt."

Medvegyev ugyanakkor dicsérte a két fél együttműködését az iráni atommegállapodás elérésében, valamint a Szíriában található vegyi fegyverek megsemmisítésében. Az orosz miniszterelnök szerint ezek a közös sikerek fontosak a világ számára.

Az orosz miniszterelnök üzenetének végén abbéli reményének adott hangot, hogy a kapcsolatok a két ország között helyreállnak a Trump-adminisztráció alatt. Medvegyev ígéretet tett arra, hogy ebből a munkából az orosz fél is kiveszi majd a részét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére