Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Benoit Harmon nyerte a francia baloldali elnökjelölt-aspiránsok utolsó televíziós vitáját

Kékes Viki

2017.01.20. 08:28

Három nappal a francia baloldal államfõjelölt-állító választásának elsõ fordulója elõtt televíziós vitán vett részt a hét jelölt. Az utolsó televíziós vitában a nézõk 29 százaléka Benoit Hamon volt oktatási minisztert találta a leginkább meggyõzõnek.
PÁRIZS, 08:28

Három nappal a francia baloldal államfőjelölt-állító választásának első fordulója előtt televíziós vitán vett részt a hét jelölt. Az utolsó televíziós vitában a nézők 29 százaléka Benoit Hamon volt oktatási minisztert találta a leginkább meggyőzőnek Arnaud Montebourg volt gazdasági miniszternél (28 százalék) és Manuel Valls volt miniszterelnöknél (21 százalék).

A baloldali szimpatizánsok körében is Hamon lett a győztes 34 százalékkal, Valls került a második helyre 24 százalékkal, míg Montebourg-ra 23 százalék szavazott — írja az MTI.

A közel három órás vita feszültebb pillanatai az egyre népszerűbb Hamon és az általa javasolt általános alapjövedelem bevezetése elleni támadások voltak. A másik hat jelölt szerint az ötlet — hatalmas költségei miatt — megvalósíthatatlan. Abban viszont mind a hét jelölt egyetértett, hogy Európában a jelenleginél nagyobb gazdasági protekcionizmusra van szükség.

Három hónappal az elnökválasztás előtt valamennyi felmérés azt mutatja, hogy bárki nyeri is meg a baloldali előválasztást, nincs esélye bejutni a második fordulóba, és a jelenlegi helyzet szerint az államfői székbe Francois Fillon vagy Marine Le Pen ülhet.
A baloldali előválasztáson bármely választásra jogosult francia állampolgár részt vehet, amennyiben aláír egy nyilatkozatot arról, hogy osztja a baloldali értékeket, és befizet a szocialisták pártkasszájába egy eurót. A Szocialista Párt 7500 választókerületet jelölt ki országszerte és jelentős részvételben reménykedik a jobboldal novemberi előválasztásához hasonlóan, amelyen 4,7 millióan vettek részt.

A francia elnökválasztás első fordulóját 2017. április 23-án, a másodikat május 7-én rendezik meg Franciaországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére