Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migráció az EU legjelentõsebb problémája

Bokor Gábor

2017.01.12. 18:58

Milos Zeman cseh államfõ csütörtöki interjújában kifejtette, eljutottunk oda, hogy már nem a munkanélküliség vagy a gazdasági recesszió, hanem a migrációs hullám a legjelentõsebb probléma az Európai Unióban.
PRÁGA, 18:58

Milos Zeman cseh államfő csütörtöki interjújában kifejtette, eljutottunk oda, hogy már nem a munkanélküliség vagy a gazdasági recesszió, hanem a migrációs hullám a legjelentősebb probléma az Európai Unióban.

Milos Zeman úgy véli, hogy a jövőben is folytatódni fognak a terrortámadások. Külön aggasztó, hogy a támadások célpontjai akár közép- és kelet-európai helyszínek is lehetnek. A cseh államfő nagyon elégedett a decemberben véget ért szlovák uniós elnökséggel.

Nemcsak Szlovákia, hanem a visegrádi országok, azaz Szlovákia, Magyarország, Csehország és Lengyelország együtt is hallathatták a hangjukat. Elkezdett megváltozni a migrációs válság megítélése"

– mondta a politikus a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnél csütörtökön megjelent interjújában.

A cseh államfő véleménye szerint pont a szlovák elnökség idején kezdett változni a migrációs válság megítélése. 

Ahhoz képest, hogy korábban mindenki azért szidott minket, hogy szétverjük az európai szolidaritást, most kiderült, hogy igazunk volt"

– fogalmazott a cseh államfő.

Zeman kijelentette, hogy a migráció terrortámadásokkal és egyéb társadalmi problémákkal jár, így a migráció kezelésére irányuló, "hatékony szolidaritás" néven ismertté vált javaslat nem lehet kikényszerített szolidaritás.

Ahhoz, hogy a szolidaritás valóban hatékony legyen, az kell, hogy a migránsokat saját országukban vagy egy, az övékével szomszédos országban segítsék. Nem arra kell épülnie, hogy nehezen integrálható közösségek jöjjenek létre más országokban"

– vélekedett.

A politikus szerint látható, hogy az az iszlamisták elleni küzdelem, amit az unió vív, az nem hatékony.

Különösen szomorú, hogy az EU mindmáig nem volt képes hatékony védelmet biztosítani saját külső határainak"

– hangsúlyozta Milos Zeman.

A cseh államfő tart attól, hogy nem a berlini merénylet volt az utolsó a kontinensen és a terrortámadások Közép- és Kelet-Európát is fenyegetik.

A terroristáknak az a módszerük, hogy minél több civilt öljenek meg. Ezért olyan rendezvényeket fognak megcélozni, amelyeken civilek vesznek részt, legyen szó karácsonyi vásárról vagy hasonlóról. Ilyen rendezvények pedig Kelet- és Nyugat-Európában egyaránt vannak"

– fejezte be mondandóját az elnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére