Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel egységet követel az uniós tagállamoktól

Kékes Viki

2017.01.12. 16:28

A német kancellár szerint az uniós államoknak egységesen kell fellépniük a Brexit-tárgyalások során.
LUXEMBOURG, 16:28

Angela Merkel szerint az unió tagállamainak össze kell tartaniuk a Brexit-tárgyalások során — írja az Express.

A német kancellár keményvonalas pozíciót vett fel Nagy-Britanniával szemben, és arra figyelmeztetett, hogy a szigetország a kilépés után nem maradhat az egységes piac része.

Fontos, hogy ne tudjanak megosztani minket. Fontos, hogy a 27 tagállam közösen cselekedjen a tárgyalások során."

A német kancellár bejelentését megelőzően a Reuters nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, amelyet Merkel pártjának koalíciós partnere, az SPD írt. Ebben az áll, hogy a Brexit-tárgyalások során a legfontosabb, hogy a 27 tagállam összefogjon és azonos álláspontot képviseljen még akkor is, ha emiatt gazdasági nehézségek várhatóak. Annak engedélyezése, hogy a britek maguk válasszanak egy "európai étlapról", egy kiszámíthatatlan dominóhatáshoz, és az unió egységének felbomlásához vezethet.

A dokumentum — amely a Kohézió erősítése az Európai Unióban címet viseli — kiemeli, hogy az unión belül az egyes érdekcsoportok, az egyes tagállamok háttérbe kell hogy szorítsák rövid távú, egyéni érdekeiket.

A brit miniszterelnök, Theresa May azt mondta, hogy vissza akarja venni az irányítást a migráció felett, vissza akarja szerezni az ország szuverenitását, valamint biztosítani akarja a lehető legjobb kereskedelmi kapcsolatokat az unióval.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére