Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lóghatnak az úszásórákról a muzulmán diáklányok

Horváth József György

2017.01.10. 18:58

Az Emberi Jogok Európai Bírósága megvizsgálta a svájci-török kettõs állampolgár muszlim család beadványát és elmarasztalta õket.
STRASBOURG, 18:58

Az Emberi Jogok Európai Bírósága megvizsgálta a svájci-török kettős állampolgár muszlim család beadványát és elmarasztalta őket.

A svájci hatóságok megbírságoltak egy muszlim családot, amiért nem engedték el két lányukat a koedukált úszásórákra. Õk ezt a döntést a vallásszabadságuk korlátozásaként élték meg és az EJEB-hez fordultak.

A gyermekenkénti (azaz kétszer 1292 eurós) bírság kiszabása előtt az érintett iskola minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lányok így vagy úgy, de részt vegyenek az órákon. A szülőknek azt is felajánlották, hogy lányaik hordjanak burkinit az órák alatt, azonban ez számukra nem volt megfelelő megoldás.

Az EJEB szerint azonban nem sértette meg a vallásszabadsághoz fűződő jogot az a svájci iskola. A strasbourgi székhelyű testület indoklása szerint a svájci hatóságok helyesen jártak el azzal, hogy a gyerekek kötelezettségeit és az iskolai tanterv betartásának elsőbbségét hangsúlyozták a szülők kezdeményezte vizsgálat során.

A bíróság azt is kiemelte, hogy az órákon való részvétel nem csupán arról szól, hogy a fiatalok megtanuljanak úszni, hanem a sikeres társadalmi integráció folyamatának is a része. A testület az eljárás során arányosnak találta a svájci hatóságok által kiszabott pénzbüntetést, amellyel "a szülőket gyermekeik sikeres szocializációjának és integrációjának fontosságára kívánták figyelmeztetni".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére