Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Palesztin elnök: nem lesz béke, ha Jeruzsálembe költözik az USA nagykövetsége

Tóth Dalma

2017.01.07. 17:28

A palesztin elnök szerint megrekedne a békefolyamat, ha az Egyesült Államok Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetné izraeli nagykövetségét.
BETLEHEM, 17:28

A palesztin elnök szerint megrekedne a békefolyamat, ha az Egyesült Államok Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetné izraeli nagykövetségét.

Zsákutcába jutna a közel-keleti békefolyamat, ha az Egyesült Államok Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti át nagykövetségét. [...] Bízunk abban, hogy ez nem fog megtörténni"

- mondta Betlehemben Mahmúd Abbász palesztin elnök.

A nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről korábban Donald Trump beszélt, s az általa választott leendő amerikai nagykövet is úgy nyilatkozott, hogy alig várja, hogy megkezdhesse a munkát Jeruzsálemben.  Mahmúd Abbász beszédében hozzátette, hogy már eddig is sokan beszéltek arról, hogy a külképviselet Jeruzsálembe költöztetik, de eddig sosem került rá sor - írja a The Jerusalem Post.

A nemzetközi közösség nem ismeri el Jeruzsálemet Izrael fővárosának, ezért a legtöbb nagykövetség Tel-Avivban, Izrael jelenlegi fővárosában található. Jeruzsálem keleti, főleg arabok lakta részét az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban foglalta el Izrael - olvasható az MTI-ben.

A keresztények, muszlimok és zsidók által is szent városnak tekintett Jeruzsálem sorsa a béketárgyalások egyik olyan kulcskérdése, melyben jelenleg feloldhatatlannak tűnik az ellentmondás.

A zsidó állam az "örök és oszthatatlan" Jeruzsálemet tekinti fővárosának. A palesztinok viszont azt követelik, hogy a Szikla-dómot és az al-Aksza mecsettel a Templomhegyet is magába foglaló Kelet-Jeruzsálem legyen majdani független államuk fővárosa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére