Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Peking helyretette a Vatikánt

Bokor Gábor

2016.12.28. 09:28

Az ázsiai állam szerint nem lehet csak úgy közeledni hozzájuk.
PEKING, 9:28

Az ázsiai állam szerint nem lehet csak úgy közeledni hozzájuk.

Kína és a Vatikán között 65 éve szünetelnek a kapcsolatok. Ennek egyik oka az, hogy nem tudnak dűlőre jutni azon, hogy ki is nevezze ki a nemzeti egyház vezetőit.

Javítania kellene a Vatikánnak a Kínához fűződő viszonyán, de ehhez rugalmasnak kell lennie, a kínai hazafiaknak elsősorban hazájukhoz kell hűeknek lenniük, hitüket hozzá kell igazítaniuk a kínai társadalomhoz"

– fogalmazott Vang Co-an, a kínai állami vallásügyi hivatal vezetője.

A kijelentés előzménye az volt, hogy a római katolikus egyház egy héttel ezelőtt elmondta: pozitív jelzéseket remél Pekingtől. 

Ferenc pápa arra törekszik, hogy a két ország közt több mint egy évszázada elhidegült viszonyt megenyhítse, 65 évvel a kapcsolatok megszakadása után a Vatikán és Kína közeledjen egymáshoz. Nem lesz könnyű az egyházfőnek, ugyanis erre már korábban is történtek erőfeszítések, különösebb eredmény nélkül – írja az MTI.

Kínában a katolikusok megosztottak a Szentszékhez hű hívek és azok között, akik az államilag ellenőrzött egyház tagjai. A kapcsolatok javulásának egyik kulcskérdése, hogy ki nevezheti ki a nemzeti egyház vezetőit. Kína szerint a helyi katolikus közösségnek kell megválasztania a püspököket, és a pápa, akit Peking egy külföldi állam vezetőjének tekint ebbe nem szólhat bele.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére