Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három hónapja maradt az Iszlám Államnak

Horváth József György

2016.12.27. 17:58

Három hónapra van szükség az Iszlám Állam megsemmisítéséhez Irakban - jelentette ki kedden Haider al-Abádi iraki miniszterelnök, miközben a Washington támogatta kormányerõk próbálják kiûzni a dzsihadistákat moszuli fellegvárukból.
BAGDAD, 17:58

Három hónapra van szükség az Iszlám Állam megsemmisítéséhez Irakban - jelentette ki kedden Haider al-Abádi iraki miniszterelnök, miközben a Washington támogatta kormányerők próbálják kiűzni a dzsihadistákat moszuli fellegvárukból.

Abádi korábban azt mondta, hogy Moszult még az év végéig visszafoglalják. Az iraki katonai parancsnokok szerint a civilek védelme miatt haladnak lassabban, ők ugyanis ahelyett, hogy a várakozások szerint elmenekültek volna, inkább az otthonaikban maradtak.

A körülményekből kitűnik, hogy Iraknak három hónapra van szüksége az Iszlám Állam megsemmisítéséhez"

- idézte az állami televízió Abádit.

A város visszafoglalására több mint két hónapja indított hadműveletben az iraki kormányerőknek sikerült Moszul negyedét ellenőrzésük alá vonniuk. Decemberben azonban beiktattak egy tervezett műveleti szünetet - írja az MTI.

Egy amerikai harctéri parancsnok szerint az iraki csapatok a napokban újraindítják majd offenzívájukat, és a műveleteknek ebben a fázisában az amerikai csapatokat is közelebb telepítik a városon belül húzódó frontvonalhoz.

A terrorszervezet 2014-ben foglalta el Irak jelentős részét, így Moszult is, amely így a legjelentősebb bástyája lett az országban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére