Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lezuhant egy Szíriába tartó orosz katonai gép

Kékes Viki

2016.12.25. 09:20

Az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat szállító repülõgépe a Fekete-tengerbe zuhant.
SZOCSI, 9:20

Az első adatok szerint a Fekete-tengerbe zuhant vasárnap az orosz védelmi minisztérium katonákat, az Alekszandrov kórus tagjait, továbbá újságírókat Szocsiból Szíriába szállító repülőgépe — tájékoztatta a TASZSZ orosz állami hírügynökséget egy nevének elhallgatását kérő regionális rendvédelmi vezető.

Az orosz védelmi minisztérium hivatalosan is megerősítette a szerencsétlenséget: a tárca közlése szerint a gép roncsait Szocsi térségében, a parttól másfél kilométernyire, 50-70 méteres mélységben találtak meg.

Az Interfax orosz hírügynökségnek a segélyhívó szolgálatokra hivatkozó jelentése szerint megtalálták a szerencsétlenség színhelyet: Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren, amely a feltétezések szerint a szerencsétlenségből származhat. Mentőhajókat irányítottak a helyszínre.

A Tu-154 típusú gépen 83 utas – katonák, az orosz hadsereg kórusának tagjai, akik a szíriai hejmimi orosz katonai támaszponton adtak volna újévi koncertet, valamint kilenc újságíró és 8 fős legénység tartózkodott.

A Rosszija 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a gépen a kórus tagjain és a katonákon kívül feltehetően a Pervij Kanal állami televízió és a Zvezda televízió újságírói utaztak. A Zvezda megerősítette, hogy három munkatársa utazott a gépen.

Vlagyimir Putyin orosz elnököt tájékoztatták a történtekről – közölte Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferencián tárgyal a hadsereg vezetésével a kutatás és mentés megszervezéséről.

Az orosz Nyomozó Bizottság a repülésbiztonság megsértése, illetve arra való előkészület címén bűnvádi eljárást indított a gép lezuhanásának ügyében – közölte a TASZSZ hírügynökséggel Szvetlana Petrenko, a bizottság szóvivője. A RIA-Novosztyi orosz hírügynökséget tájékoztató rendvédelmi vezető szerint a gép műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett és lezuhant – jelentette a Rosszija 24 hírtelevízió tudósítója. A Tu-154 fedélzetén tartózkodóknak gyakorlatilag nem volt esélye a túlélésre – mondta az Interfaxnak a mentőszolgálatok jól értesült munkatársa.

UPDATE — 10:56

"Teljességgel kizárható", hogy terrorcselekmény okozta volna az orosz védelmi hadsereg Szocsiból a szíriai Latakiába tartó gépének tragédiáját — közölte vasárnap Viktor Ozerov, a szövetségi tanács (az orosz parlament felsőháza) elnöke a RIA-Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva.

A Tu-154 típusú gépet 1983-ban helyezték forgalomba és utoljára 2014 decemberében esett át a tervezett nagyjavításon. A gépet Roman Volkov, első osztályú tapasztalt pilóta vezette, aki eddig több mint háromezer órát repült – közölte az orosz védelmi minisztérium.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére