Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötpárti egyeztetés lesz az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezésérõl

Bertha László

2016.12.24. 12:38

Ötpárti egyeztetést tervez az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezésérõl a Honvédelmi Minisztérium a jövõ év elején.
BUDAPEST, 12:38

Ötpárti egyeztetést tervez az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezéséről a Honvédelmi Minisztérium a jövő év elején.

Simicskó István honvédelmi minisztert az MSZP országgyűlési képviselője, Demeter Márta kérdezte arról, hogy jóváhagyta-e már a kormány az önkéntes tartalékos rendszer átalakításának tervét.

A honvédelmi miniszter a parlament honlapján közzétett válaszában azt írta, hogy a kormány áttekintette a területvédelmi elven működő önkéntes tartalékos rendszer kialakításáról, valamint a honvédség és társadalom kapcsolata fejlesztéséről szóló előterjesztést. Motivációs rendszerének részleteiről viszont a stratégiai kabinet további "kidolgozói munkát" határozott meg. Ez még folyamatban van, de az előterjesztés a kormány ügyrendjében szerepel – fűzte hozzá.

Simicskó István arról is tájékoztatta a szocialista politikust, hogy az előterjesztéssel kapcsolatban ötpárti egyeztetést terveznek 2017 elején.

A honvédelmi miniszter nemrég hirdette meg a Zrínyi 2026 honvédelmi-haderőfejlesztési programot is. A Zrínyi 2026 honvédelmi fejlesztési tervek között szerepel az önkéntes tartalékos rendszer újraszervezése, ezzel összefüggésben toborzókampányok és a Honvédelmi Sportszövetség elindítása, kiemelt cél továbbá a honvédelmi nevelés megerősítése, amelynek részeként egyfajta kadétrendszer kialakítását tervezik.

A haderőfejlesztési tervek között a légierő erősítését, szállító-repülőgépek és helikopterek beszerzését emelte ki többek között a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére