Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin: minden potenciális agresszornál erõsebbek vagyunk

Bertha László

2016.12.22. 16:58

Vlagyimir Putyin szerint Oroszország ma minden potenciális agresszornál erõsebb, de hadereje nem lazíthat, mert készen kell állnia bármiféle fenyegetés elhárítására.
MOSZKVA, 16:58

Vlagyimir Putyin szerint Oroszország ma minden potenciális agresszornál erősebb, de hadereje nem lazíthat, mert készen kell állnia bármiféle fenyegetés elhárítására.

Még sok mindent kell tennünk, ezzel együtt nagyon sok tényező, nemcsak a katonaiak, hanem a történelmünk, a földrajz és az orosz társadalom belső állapotának figyelembevételével magabiztosan lehet azt mondani, hogy ma erősebbek vagyunk bármelyik potenciális agresszornál”

– jelentette ki az orosz elnök a védelmi minisztérium kollégiumának csütörtöki moszkvai tanácskozásán.

Putyin ugyanakkor figyelmeztette a jelenlévőket, hogy ez a helyzet „nagyon gyorsan megváltozhat”, ha Oroszország akárcsak egy pillanatra is ellazul, vagy esetleg kudarcot szenved el a hadsereg és a haditengerészet modernizálásában.

Az orosz elnök szerint Oroszországnak komoly figyelemmel kell kísérnie minden katonai mozgást, ami a határai közelében történik, csakúgy, mint a globális katonai és politikai helyzetben végbemenő változásokat.

Vlagyimir Putyin beszédében hangsúlyozta, hogy szavatolni kell, hogy az orosz hadászati rakétafegyverek garantáltan áthatoljanak minden meglévő és leendő rakétavédelmi rendszeren. Feladatnak nevezte a nem nukleáris stratégiai erők, a nagypontosságú fegyverek, a korszerű kommunikációs eszközök és rádióelektronikai harci eszközök fejlesztését. Felhívta a figyelmet a fegyvernemek kiegyensúlyozott fejlesztésének fontosságára.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu éves beszámolójában rámutatott, hogy Oroszországnak történelme során először sikerült határainak teljes hosszában rakétavédelmi előrejelző rendszert kiépítenie. Elmondta, hogy az orosz fegyveres erők harcképessége 2016-ban 14 százalékkal erősödött. A haditechnikai és fegyverzeti közbeszerzés idén 5 százalékkal nőtt, az állandó készültségben lévő egységek korszerű eszközökkel való ellátottsága pedig elérte az 58,3 százalékos szintet.

A NATO megduplázta hadgyakorlatainak intenzitását, amelyek többségének jellege oroszellenes”

– jelentette ki a védelmi miniszter, majd hozzátette, hogy Oroszország nyugati, délnyugati és sarkvidéki területein meg fogja erősíteni egységeit.

(MTI, Fox News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére