Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szerdától megerõsítik a bécsi karácsonyi vásárok védelmét

Horváth József György

2016.12.21. 12:29

Az osztrák rendõrség szerdától az alkotmányvédelmi hivatallal egyetértésben megerõsíti a bécsi karácsonyi vásárok védelmét, hogy megakadályozzák a berlini kamionos merénylethez hasonló támadások elkövetését.
BÉCS, 12:28

Az osztrák rendőrség szerdától az alkotmányvédelmi hivatallal egyetértésben megerősíti a bécsi karácsonyi vásárok védelmét, hogy megakadályozzák a berlini kamionos merénylethez hasonló támadások elkövetését.

Patrick Maierhofer bécsi rendőrségi szóvivő indoklása szerint azt szeretnék megakadályozni, hogy jármű hajthasson be a vásárok területére. Így betonterelőket helyeznek el a bécsi Rathausplatzon lévő karácsonyi vásárhoz. A schönbrunni kastély előtt működő vásárnál már kedd este elhelyezték a betonakadályokat. További biztonsági intézkedésekről a nap folyamán döntenek.

A Rathausplatzon lévő vásár Ausztria legnagyobb karácsonyi rendezvénye, minden évben mintegy 3,5 millió látogatót vonz. A város különböző pontjain nagyjából harminc karácsonyi vásárt tartanak.

Gerhard Pürstl bécsi rendőri vezető bejelentése szerint megemelik a Bécsben szolgálatot teljesítő rendőrök létszámát, és ellenőrzik a gépjárműveket.

A lakosság elbizonytalanodott, az emberek biztonságérzete pedig igen fontos számunkra, így jeleznünk kell, hogy készen állunk"

– mondta Pürstl.

Kedden a biztonsági erők január 9-ig tartó megerősített készültségét rendelte el Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter. A tárca felvette a kapcsolatot a vásárok szervezőivel, hogy a lehető leghatékonyabban tudják foganatosítani a biztonsági intézkedéseket. A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki legyen éber és a gyanús eseteket jelentse a rendőrségnek.

A belügyminiszter szerint nem szabad a lakosokat arról győzködni, hogy teljes biztonságban vannak. Ugyanakkor meglátása szerint nincs ok arra, hogy a köztéri karácsonyi és szilveszteri eseményeket kerüljék az emberek. A hétfői berlini merényletet követően megerősítették a rendőri jelenlétet a tartományokban is. A tiroli tartományi vezető pedig a Brenner-hágó térségében lévő határszakasz szigorúbb ellenőrzését szorgalmazta.


Az elmúlt egy-másfél év történései alapján nemigen lehet vitatni, hogy az illegális migráció súlyos belbiztonsági kockázatot jelent az európai államoknak"

– mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerda reggel.

Bakondi György arra reagált, hogy a hétfői berlini merényletet követően Angela Merkel német kancellár kedden egyebek mellett azt mondta: nagyon nehezen lehetne elviselni, ha bebizonyosodna, hogy az elkövető menekültként érkezett, de a német társadalomnak van elég ereje ahhoz, hogy továbbra is úgy éljen, ahogy akar, "szabadon, együtt, nyitottan".

A főtanácsadó hangsúlyozta, hogy a súlyos belbiztonsági kockázat adatokkal is alátámasztható: mindenütt nőtt a köztörvényes bűncselekmények száma és a nemzetbiztonsági fenyegetettség.

Háromszázan haltak meg Európában az elmúlt másfél évben terrorcselekmények következtében, és sok százan sebesültek meg"

– tette hozzá. Ahogy minden európai országgal, Magyarországnak Németországgal is vannak rendvédelmi, titkosszolgálati kapcsolatai, "ez egy intenzív, rendszeres és szakmai alapú kapcsolatrendszer" – mondta. Felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök kedden felajánlotta a kancellárnak a magyar hatóságok együttműködését akár a nyomozásban, akár titkosszolgálati vagy más kérdésekben. "Az a véleményünk, hogy a támadás nemcsak Németországot érte, hanem valamennyi, az unióba tartozó nemzetet, ezért közösen kell fellépünk az ilyen cselekmények megelőzése és felszámolása érdekében" – fogalmazott Bakondi György.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére