Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még egy évig fizethetünk a régi húszezresekkel

Kékes Viki

2016.12.19. 06:55

Mégsem vonja ki a bankjegyeket a forgalomból a Magyar Nemzeti Bank.

Novemberben a Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy 2016. december 31-én bevonja a régi, 2015 előtt kibocsátott 20 000 forintos bankjegyeket, így azt követően azok a készpénzes vásárlások során már nem lesznek használhatóak.

A jegybank most úgy döntött, hogy több időt hagy az embereknek a cserére, ugyanis sokan ebben a címletben tartják megtakarításukat. Az új határidő: 2017. december 31. Azoknak sem kell megijedni, akik a meghosszabbított határidőig sem szabadulnak meg a régi címletektől. Pataki Tibor, az MNB Készpénzlogisztikai igazgatóságának vezetője a Világgazdaságnak elmondta, hogy

a régi bankjegyek forgalomból történő bevonása nem jelenti azok értékvesztését, csak azt, hogy a hétköznapi fizetéseink során már nem használhatjuk fel a bankjegyet. A bevonási határidőt követően is bőséges idő áll mindenki rendelkezésére, hiszen három évig a hitelintézeteknél, postahivatalokban, takarékszövetkezetekben is be lehet cserélni a régi húszezrest újra, névértéken, költség felszámítása nélkül.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére