Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rengeteg embert engednek szabadon Etiópiában

Nagy Gábor

2016.12.17. 21:28

Etiópiában hatalmas a gáz. Az októberben bevezetett rendkívüli állapot miatt rengeteg embert tettek rács mögé. Most azonban úgy tûnik, hogy 10 ezret szabadon engednek.
ADDISZ-ABEBA, 21:28

Etiópiában hatalmas a gáz. Az októberben bevezetett rendkívüli állapot miatt rengeteg embert tettek rács mögé. Most azonban úgy tűnik, hogy 10 ezret szabadon engednek.

Ziraj Fegessza védelmi miniszter szombaton bejelentette, hogy több ezer embert engednek szabadon – írja az MTI.

Az őrizetbe vett személyek közül 9800-an szerdán szabadulnak, további 2449 ellen pedig az ország destabilizálása miatt vádat emelnek"

– mondta a tárcavezető. Indoklása szerint azok, akiket elengednek, javulást és megbánást mutattak az őrizetben.

Véráldozatokkal járó zavargások miatt október 7-én rendkívüli állapotot rendeltek el a kelet-afrikai országban. Az oromo népcsoport az állami földkisajátítások ellen kezdett tiltakozni még 2015 novemberében, miután a kormány új építkezési programokat jelentett be Addisz-Abeba körül. A tüntetések többször zavargásokba torkolltak, a randalírozók gyárakat és autókat gyújtottak fel.

Etiópiában, Afrika egyik legdinamikusabban fejlődő országában az állam az ipar motorja. Az országban minden föld állami tulajdonban van, és a rajta sokszor nemzedékek óta gazdálkodó családok csak bérlőnek számítanak, ezért egy-egy állami beruházás előtt az etióp kormánynak nem okoz nehézséget a terület kisajátítása.

Jogvédő csoportok szerint több mint 450-en vesztették életüket tüntetésekben 2015 óta a mintegy 90 millió lakosú kelet-afrikai országban

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére