Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Duterte: három embert öltem meg

Kékes Viki

2016.12.17. 10:28

A Fülöp-szigeteki elnök a BBC-nek erõsítette meg, hogy három embert gyilkolt meg Davao polgármestereként.
MANILA, 10:28

Az AFP szerdán számolt be arról, hogy a Fülöp-szigeteki elnök saját kezűleg végzett ki bűnözőket, hogy példát mutasson a rendőröknek. Duterte a BBC-nek megerősítette a hírügynökség állításait.

A Fülöp-szigetek elnöke azt mondta:

körülbelül három embert öltem meg. Azt nem tudom megmondani, hogy pontosan hány golyó fúródott a testükbe azok közül, amiket kilőttem, de ez történt. Nem fogok hazudni erről."

Az AFP állításait Duterte szóvivője azonnal cáfolni próbálta, de az elnök maga erősítette meg a francia hírügynökség állításait.

A beismerés miatt a manilai törvényhozás kezdeményezheti Duterte leváltását. Leile de Lime ellenzéki szenátor szerint "ez a közbizalommal való visszaélés, és főbenjáró bűn. A tömeggyilkosság mégis csak súlyos bűncselekmény, s mint ilyen, az alkotmány értelmében jogalapot ad az elnök elmozdítására irányuló eljárás megindításához." Duterte szövetségesei viszont arra emlékeztették az ellenzéket, hogy az elnök leváltására még matematikai esélyük sincs. A 293 fős kongresszusban ugyanis alig ötven ellenzéki képviselő ül, miközben az elnököt csak kétharmados többséggel lehet leváltani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére