Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

MSZP-DK választási megállapodás: Erzsébetvárosban Hunvald György is jelölt lehet

Vincze Viktor Attila

2016.12.16. 08:58

Nem lehet tovább fokozni az MSZP megújulását. Hunvald György, a jogerõsen letöltendõ börtönbüntetésre ítélt volt erzsébetvárosi polgármester már nemcsak a kerületi MSZP szervezet élére tért vissza, de legfrissebb blogbejegyzése alapján õ éppen most hozta tetõ alá az ország elsõ választási megállapodását a DK és az MSZP között.

Bár a VII. kerület volt polgármestere korábban azt ígérte, hogy nem fog elindulni a választásokon, most mégis úgy látszik, hogy nagyon szeretné magát megmérettetni a 2019-es önkormányzati választásokon.

Nyár óta a börtönt is megjárt volt polgármester az MSZP erzsébetvárosi szervezetének vezetője. Most pedig blogján már arról számol be, hogy közlése szerint az országban elsőként kerületében egyezett meg a választási együttműködésről a MSZP és DK.

Az MSZP és a DK erzsébetvárosi szervezetei közösen készülnek fel a következő választásra. A siker érdekében közös kerületpolitikai programot fogadnak el, a felkészülés során közösen választják ki azokat, akiket nyugodt szívvel tudnak ajánlani a választópolgároknak."

– közli a szocialisták VII . kerületi elnöke..

Hunvald György a legfrissebb hírek szerint az MSZP-DK 2019-es erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelöltje lesz. Ami különösen érdekes, hiszen az MSZP vezetésében nem örült mindenki már annak sem, hogy a rovott múltú politikus kerületi pártvezetőként tért vissza.

Molnár Gyula, az MSZP nemrégiben megválasztott elnöke például azt közölte egy interjújában:

Nem örülök Hunvald György feltűnésének és nem is támogatom, hogy közfunkciót kapjon."

Hunvald György 1998-tól 2014-ig volt először a VII. kerületi MSZP elnöke. A szoci politikus 1998-tól Erzsébetváros alpolgármestere, 2002-től 2010-ig polgármestere volt.

Hunvald 2009. februárjától kezdve már előzetes letartóztatásban volt a kerületi ingatlanpanamák ügyei miatt, hivatalosan hűtlen kezelés gyanújával. 2010 novemberében emeltek ellene vádat.

A vádpontok közt százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepelt. A Fővárosi Törvényszék 2012. február 24-én, 3 év elteltével hozott elsőfokú ítéletet az ügyben. Hunvald Györgyöt a bíróság az ingatlanokkal kapcsolatos csalás vádjában felmentette. Ugyancsak felmentette 1 rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás, illetve 1 rendbeli vesztegetés vádja alól.

Ugyanakkor bűnösnek találta a lakáskiutalások és a szerződések kapcsán hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Mindezekért 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélték a volt polgármestert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére