Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrortámadásokat hiúsítottak meg Moszkvában

Kékes Viki

2016.12.15. 12:45

Az elfogott terroristák az Iszlám Államhoz köthetõek.
MOSZKVA, 12:45

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat több terrorista támadást akadályozott meg Moszkvában. Az orosz ügynökség arról számolt be, hogy az elfogott merénylők az Iszlám Államhoz köthetőek.

A terrorista csoport tagjai között tádzsik és moldáv állampolgárok voltak, akik több nagy horderejű támadást terveztek elkövetni Moszkvában. A Szövetségi Biztonsági Szolgálat négy terroristát fogott el, akiknél automata lőfegyvereket és robbanószereket, valamint bombakészítéshez szükséges alkatrészeket találtak. A támadásokat egy olyan törökországi székhelyű terrorista szervezet utasításaira akarták végrehajtani, akik kapcsolatba hozhatók az Iszlám Állammal.

A biztonsági szolgálat nem azonosította az elfogott terroristákat, és azt sem mondták meg, hogy ki lehetett a merényletek kitervelője. Egyelőre annyit tudni, hogy az illető a tádzsik körözési listán szerepel. 

Az orosz biztonsági erők több, az Iszlám Államhoz köthető terrorista támadást is sikerrel akadályoztak meg az elmúlt időszakban. Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az ISIS veszélyt jelent az orosz emberekre. Putyin többek között ezért döntött amellett, hogy orosz katonákkal segíti a szír elnök küzdelmét a terroristákkal szemben. Az Orosz Antiterrorista Bizottság jelentésében arról számolt be, hogy az orosz biztonsági erők 42 terrorista merényletet akadályoztak meg összesen. 

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére