Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.12.14. 07:59

A nap legfontosabb hírei.
Börtönbe kerül a Trump ellen merényletet tervező férfi

12 hónap és egy nap börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy brit férfit, amiért megpróbálta meggyilkolni Donald Trumpot. Az eset még szeptemberben, Las Vegasban történt. A vád szerint a 20 éves Michael Sandford — állítólag fogadásból — megpróbálta elvenni egy rendőr fegyverét és azzal próbálta meg lelőni Trumpot. Sandford bűnösnek vallotta magát, az édesanyja szerint megbánta tettét. Sandford akár 10 év börtönbüntetést is kaphatott volna. A bíróság azt is lehetővé tette, hogy négy hónap múlva az USA kiadja a férfit Nagy-Britanniának. A férfi azzal védekezett, hogy autista, rohamai vannak és folyamatosan szorong. A bíróságon könnyek között kért bocsánatot a tettéért, de azt nem tudta megmondani, hogy miért akarta lelőni az Egyesült Államok megválasztott elnökét.

Folyamatosan javul a magyarok biztonságérzete

Folyamatosan javul a magyar lakosság biztonságérzete 2013 óta – idézi a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait szerdai számában a Magyar Hírlap. Míg 2013-ban a megkérdezettek 65 százaléka, 2015-ban 74 százaléka, 2016-ban pedig már 75 százaléka számolt be arról, hogy biztonságban érzi magát sötétedés után az utcán. Az elmúlt három évre kimutatható pozitív változás mértéke Budapesten a legerőteljesebb, itt 14 százalékponttal nőtt a magukat biztonságban érzők aránya. Régiók tekintetében Nyugat-Dunántúlon kiugróan magas a szám, itt a felmérésben résztvevők 85 százaléka érzi biztonságban magát közterületen. Észak-Magyarországon azonban a megkérdezettek 33 százaléka kisebb vagy nagyobb mértékben veszélyben érzi magát sötétedés után egyedül az utcán.

Szerbia és Montenegró egy lépéssel közelebb került az EU-hoz

A csatlakozási tárgyalások újabb fejezeteit nyitotta meg Szerbiával és Montenegróval az Európai Unió kedden. Az Európai Unió Montenegróval immár 26 fejezetet megnyitott a 35-ből, kettőt pedig már ideiglenesen le is zárhattak a tárgyaló felek. Az EU két újabb fejezettel, immár 6 csatlakozáshoz szükséges fejezetet nyitott az Szerbiával, egyet pedig már ideiglenesen le is zárhatott. A fejezetek megnyitásához azonban a tagországok beleegyezésére van szükség, és Horvátország nem adott zöld jelzést az oktatásról szóló fejezet megnyitására, úgy véli ugyanis, hogy Szerbiában nem adott minden feltétel a kisebbségi oktatáshoz, példaként a tankönyvek szerbről horvátra fordításának hiányosságait említette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére