Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Összefogott a Jobbik a szocikkal

888.hu

2016.12.13. 08:58

Egy civil szervezet jelöltje mellé sorakozott föl a baloldal és a Jobbik Szentendrén, ahol január 15-én idõközi választást tartanak.
Helyreigazítás: Az internetes portálunkon 2016. december 13-án "Összefogott a Jobbik a szocikkal" címmel megjelent cikkben azt a valós tényt, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom a 2017. január 15-én esedékes szentendrei időközi önkormányzati képviselő-választáson nem állít önálló jelöltet, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ezt azért teszik, mert a Társaság az Élhető Szentendréért nevű szervezet jelöltjét, Helyes Imrét támogatják. Valótlanul állítottuk, hogy az említett választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezete önálló jelöltet kíván állítani, de erre a pártközpont ezzel ellentétes döntése miatt nem kerülhetett sor. A valóság ezzel szemben az, hogy az említett időközi választáson való indulás kapcsán a Jobbik helyi tagsága önállóan hozott döntést, amelyet a pártvezetés tudomásul vett, és a párt a választáson egyik jelöltet sem támogatja.

Eddig nem volt példa arra, hogy a radikálisok és a balliberálisok ilyen konstellációban működjenek együtt a Fidesszel szemben.

Az Origo úgy tudja, országos szintről érkezett az ukáz a helyieknek, a Jobbikban egyáltalán nem örültek a döntésnek.

A helyi pártszervezetek, mind az MSZP, mind a Jobbik szeretett volna jelöltet állítani, de a pártközpontok úgy döntöttek, hogy a TÉSZ (Társaság az Élhető Szentendréért) jelöltjét támogatva próbálják legyőzni a Fideszt.

A szocialistákat könnyebb volt meggyőzni, mivel a TÉSZ jelöltje, Helyes Imre 1974-ben a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett nemzetközi jogi diplomát. A helyi szinten erősnek számító Jobbikban nem okozott osztatlan örömet a döntés, de az országos pártvezetésnek sikerült ezt lenyomnia.

SZDSZ-es múlt

A lap szerint a TÉSZ, bár civil szervezetnek igyekszik magát feltüntetni, de a korábbi SZDSZ romjain jött létre. Egyik önkormányzati képviselőjük, Kubatovics Áron jelenleg a Szigetvári Viktor vezette Együtt országos politikai tanácsának a tagja. Érdekes, hogy 2014-ben éppen a Jobbik írta azt a TÉSZ-ről, hogy az valójában egy balliberális, álcivil szerveződés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére