Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Horváth József György

2016.12.12. 07:59

Orbán és a magyarellenesség miatt szerepelt ilyen jól az RMDSZ; a Gazprom Magyarországon tárolna gázt; Áder János köztársasági elnök maradhat. A nap legfontosabb hírei.
Orbán és a magyarellenesség miatt szerepelt ilyen jól az RMDSZ

Bakk Miklós politológus szerint az RMDSZ és a román szociáldemokrata párt nyerte túl magát saját és mások korábbi várakozásaihoz képest. Az erdélyi politológus a Főtér.ro portálnak adott interjújában kifejtette, hogy az RMDSZ várakozásit felülmúló eredménynek két magyarázata is van: egyrészt a román kormány magyarellenes kurzusa sikeresen instrumentalizálható volt az RMDSZ-kampányban, másrészt sikeres volt az Orbán-kormány népszerűségtranszfere, illetve az a mód, ahogy Magyarország bekapcsolódott az RMDSZ kampányába Orbán és Kövér erdélyi szereplései révén, illetve a hivatalos Magyarország által biztosított médiaháttérrel.

A Gazprom Magyarországon tárolna gázt

A Gazprom magyarországi üzleti lehetőségek sorát vizsgálja, elsősorban gáztárolásról egyeztetne a tárolók tulajdonosával, az MVM Csoporttal és más szereplőkkel – erről Alexander Medvegyev, a társaság igazgatóságának elnökhelyettese a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt. A lap hétfői számában megjelent cikk szerint hosszú távú partnerségre is mód nyílhat az Északi Áramlat II. vagy a Török Áramlat gázvezetékekhez kapcsolódóan.

Áder János köztársasági elnök maradhat

A Fidesz vezető politikusai és a meghatározó kormánytagok is azt támogatják, hogy Áder János egy újabb ötéves ciklust vállaljon az államfői poszton. A jelöltek között szerepel állítólag Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője is. Legutóbb az atv.hu írt arról, hogy ő lehet Áder utódja, de ezt pénteken Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője cáfolta. A másik lehetséges utódként még Lenkovics Barnabás neve került szóba. Lenkovics 2007 óta tagja az Alkotmánybíróságnak, 2015 februárjától 2016 áprilisáig pedig annak elnöke volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére