Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kurd szeparatistákat sejtik az isztambuli kettõs merénylet mögött

Horváth József György

2016.12.11. 11:58

A Kurdisztáni Munkáspárt szélsõségesei követhették el a szombat esti kettõs merényletet Isztambul Besiktas negyedében - vélekedett Numan Kurtulmus török kormányfõhelyettes vasárnap a CNN Türk hírcsatornán.
ISZTAMBUL, 11:58

A Kurdisztáni Munkáspárt szélsőségesei követhették el a szombat esti kettős merényletet Isztambul Besiktas negyedében – vélekedett Numan Kurtulmus török kormányfőhelyettes vasárnap a CNN Türk hírcsatornán.

A nyilak a PKK felé mutatnak"

– mondta a miniszterelnök-helyettes. "Egyértelműen megtervezett eseményről van szó. Végleges bejelentés csak a nyomozás lezárásával várható, egyelőre nem mondhatunk semmi biztosat" – tette hozzá.

A támadásban a legfrissebb, vasárnap délelőtt közzétett adatok szerint legalább 38-an vesztették életüket, közülük 30 rendőr és 7 civil. Egy áldozatot még nem azonosítottak. A sebesültek számát 155-re teszik.

Az előző, vasárnap hajnali adatok szerint 29 ember életét vesztette, és 166 sebesült meg. A történtekkel kapcsolatban 13 embert vettek őrizetbe.

Kurtulmus a PKK kézjegyét látja abban, hogy gépkocsit használtak az első merénylethez. A Besiktas futballklub stadionjának közelében távvezérléssel felrobbantott autóban 300-400 kilogramm robbanóanyag volt.

Ahol a gépkocsi felrobbant, most egy hatalmas lyuk tátong, és az autóból semmi sem maradt"

– mondta.

A pokolgépes robbantás után 45 másodperccel egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy közeli parkban.

Kurtulmus felszólította a támadást elítélő országokat, hogy a terrorizmus elleni harcban is vállaljanak szolidaritást Törökországgal. A politikus szavait az Egyesült Államokhoz intézhette, amely Ankara tiltakozása ellenére a szíriai Népvédelmi Egységek (YPG) kitartó támogatója. A kurd fegyveres csoportot Törökország a PKK meghosszabbított karjának tartja, míg Washington nagyban támaszkodik rá az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni harcban – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére